Pierdeti kilograme cu ajutorul hipnozei

Timp estimat de citire2 minute, 34 secunde

Ati auzit probabil vorbindu-se despre procedeul hipnozei si va intrebati daca va poate ajuta sa dati jos kilogramele care se incapataneaza sa va faca viata grea. Dar pentru a pierde kilograme trebuie sa invatati sa va modificati obiceiurile alimentare, hipnoza fiind numai una dintre modalitatile care va pot ajuta sa va schimbati comportamentul.

Hipnoza reprezinta starea in care persoana pare total influentabila. Este o metoda folosita de obicei de catre medicii psihiatri, prin care se scurtcircuiteaza procesele mentale si care, teoretic, permite atingerea inconstientului.
Exista doua tipuri de hipnoza – cea prin sugestie si hipnoza prin participarea activa a individului, acesta aflandu-se intr-o profunda relaxare.

Cum poate hipnoza sa duca la pierderea kilogramelor in mod concret?

Gratie hipnozei, putem schimba comportamentul si relatia persoanei respective cu propriul mod de alimentare. De exemplu, daca persoana considera dulciurile ca pe o forma de recompensa, nu va putea sa se abtina de la acestea fara sa resimta acest lucru ca pe o pedeapsa. Pentru a slabi, va trebui sa isi schimbe aceasta perceptie. De asemenea, daca o persoana gaseste ca legumele nu sunt foarte gustoase si nu prea il atrag sau daca ii place sa consume cate un paharel de alcool ori considera ca trebuie sa manance mult pentru a fi in “putere“, trebuie sa isi schimbe aceste comportamente.

Mai intai sunt necesare cateva sedinte care permit stabilirea pozitiei pacientului vizavi de aceasta metoda. In general, in doua sedinte se poate determina daca pacientul este sau nu sensibil la hipnoza.
De obicei, toata lumea poate beneficia de hipnoza, insa anumite persoane nu sunt pregatite pentru schimbari. De exemplu, nu au destula sustinere din partea celor din jur sau li se pare ca trebuie sa isi schimbe prea mult modul de viata. Dupa sedintele pregatitoare, terapia propriu-zisa poate debuta.

Sedintele se tin in grupuri de 2–4 persoane, fiecare putand interveni  sa-si reconsidere pozitia asupra probelmelor sale. Urmatoarea etapa consta in sedintele de hipnoza in care se foloseste ceea ce a fost zis in tot acest timp pentru sugestia din timpul hipnozei.

Care este nivelul de reusita prin aceasta metoda

Este foarte dificil de modificat comportamentul alimentar al unei personae. Si asta pentru ca suntem, in marea noastra majoritate, influentati de mass-media, parinti, prieteni, anturaj. In concluzie, trebuie luptat impotriva presiunii societatii si a familiei, presiune la care unii rezista, iar altii pot claca. Aproximativ 20% dintre persoane pierd kilograme intr-o maniera stabila si sanatoasa, 20% sunt influentate de mediu si renunta mai mult sau mai putin la obiceiuri alimentare proaste, iar ceilalti nu reusesc sa isi modifice deloc obiceiurile alimentare.

Se lucreaza foarte mult si la imaginea de sine a persoanei respective. Medicul psihiatru hipnoterapeut ii spune pacientului ca nu este nevoie sa isi iubeasca grasimea de sub piele, dar  trebuie sa isi iubeasca corpul si  nu trebuie sa il pedepseasca. Li se cere sa isi dovedeasca afectiunea fata de fizicul lor, chiar daca acest lucru inseamna renuntarea la kilogramele in plus. Pentru a putea intr-adevar sa isi schimbe comportamentul, este necesar ca pacientul sa se impace mai intai cu sine insusi.

Dr.Laura Margareta Bara
Medic medicina sportiva
bara_laura@yahoo.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. 1**a spune:

    Este incredebil, poate, dar chiar este adevarat numai cine nu a incercat nu crede! Tehnicilede hipnoza sunt foarte avansate si te pot ajuta foarte mult, trebuie numai sa mergi la un specialist si sa iti doresti foarte mult sa te vindeci, chiar si de kilogramele in plus! E atat de usor sa te relaxezi si sa lasi subconstientul sa lucreze, nici nu stiti ce pierdeti daca nu incercati, macar o data de curiozitate!

Politica de confidentialitate