Persoanele supraponderale nu simt gustul grasimii din mancare

Timp estimat de citire0 minute, 51 secunde

Oamenii de stiinta australieni vin cu o teorie care ar putea explica de ce persoanele supraponderale si obeze continua sa creasca in greutate, in timp persoanele slabe isi pastreaza silueta. Potrivit acestora, supraponderalii nu simt gustul grasimii din mancare, ceea ce-i face sa continue sa manance.Comparativ cu ei, persoanele cu o greutate normala detecteaza imediat grasimea din mancare, fapt ce duce la transmiterea mesajului de satietate. In trecut, se credea ca persoanele plinute pur si simplu au un apetit crescut pentru alimentele bogate caloric, studiul de fata demoland aceasta ipoteza. Concluzia a fost formulata in urma unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Deakin, Australia, care au dat unui numar de voluntari sa guste lapte cu si fara grasimi. S-a observat ca persoanele cu greutate normala au detectat imediat grasimile, celor mai grasi fiindu-le mult mai greu sa faca acelasi lucru. S-a observat ca abilitatea subiectilor de a simti gustul grasimilor depindea de numarul de kilograme iar aceasta abilitate sau inabilitate dicta si cantitatea de mancare consumata.


www.dailymail.co.uk

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu