Persoanele care merg la muzeu si la teatru sunt mai sanatoase

Timp estimat de citire:

0 minute, 42 secunde

Un studiu realizat pe 50.000 de participanti norvegieni, de catre Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Norvegia, demonstreaza faptul ca persoanele care au activitati culturale sunt mai sanatoase si se bucura de o stare de spirit pozitiva, spre deosebire de cele care nu “gusta” astfel de modalitati de petrecere a timpului liber.

In medie, barbatii care merg in mod constant la muzeu, galerii de arta sau piese de teatru au o sanatate cu 9% mai buna decat a celor care nu viziteaza aceste locuri, in timp ce intre femei diferenta este mai mica, cu 3% in favoarea reprezentantelor sexului frumos care au activitati culturale. Din punct de vedere al starii de spirit, persoanele cu hobby-uri culturale se declara mai multumiti de viata lor decat ceilalti oameni si au cu 12% mai multe sanse de a nu suferi sau a se vindeca de anxietate sau depresie.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate