Obezitatea a pus stapanire pe S.U.A.

Timp estimat de citire0 minute, 54 secunde

Datele oferite de un recent studiu demonstreaza ca prportia americanilor ce sufera de obezitate severa (cei cu un indice de masa corporala de 30 sau mai mare) a crescut cu 50 de procente din 2000 pana in 2006, de doua ori mai rapid decat proportia celor care sufera de obezitate moderata.In aceeasi perioada, procentul de persoane supraponderale (indice de masa corporala de 25 sau mai mare) a crescut cu 24% iar proportia celor cu indice de masa corporala de 40 sau mai mare a crescut cu 75%.

Indicele de masa corporala este reprezentat de raportul dintre greutate si patratul inaltimii. Un american obez are in medie 125 kg la o inaltime de 1.75 m, iar o americana obeza cantareste in medie 115 kg la o inaltime de 1.60 m.

In ultimii 20 de ani cele mai mari cresteri procentuale in randul celor cu probleme de greutate s-au inregistrat in cazul celor cu obezitate severa, mentioneaza studiul realizat de Corporatia RAND. Studiul a concluzionat ca 3% dintre americani sufera de aceasta forma de obezitate, iar costurile de sanatate pentru aceasta categorie speciala sunt duble fata de cele ale americanilor cu greutate normala. 

Stefan Stan

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate