Oamenii care merg mai repede traiesc mai mult

Timp estimat de citire0 minute, 52 secunde

Mersul pe jos adduce multe beneficii atat siluetei, cat si sanatatii tale generale, intrucat contribuie la oxigenarea creierului si la tonifierea muschilor.

O plimbare scurta, de 20 de minute in fiecare zi, ajuta chiar la tratarea starilor depresive, pentru ca mersul in aer liber, ideal – intr-un parc din apropierea casei, are rol relaxant si de combatere a stresului.
Pe langa toate aceste beneficii pe care stim ca ni le adduce mersul pe jos, cercetatorii de la Universitatea din Pittsburgh au facut inca o descoperire uimitoare: oamenii care merg mai repede traiesc mai mult. Persoanele care prefer sa se deplaseze pejos in pas rapid (aproximativ 1 metru/secunda) au o longevitate crescuta fata de cele care merg mai lent.
Cercetatorii mentioneaza insa ca mersul in pas rapid este recomandat in special oamenilor cu o stare de sanatate buna, iar daca te vei forta sa mergi mai repede nu iti vei imbunatati neaparat sanatatea. Insa ce este sigur e faptul ca plimbarile scurte si dese, in pas rapid, au efecte positive asupra siluetei si starii tale de spirit!

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate