O dieta pe masura corpului meu

Marius Radu, Cercetator Academia Romana

Timp estimat de citire4 minute, 37 secunde

Bogatul continut in zaharuri, saruri si vitamine al citricelor sunt argumente pentru folosirea citricelor in regimuri de ingrasare si in nici un caz in diete pentru slabit. Cu toate acestea exista o serie de retete clasice de slabit cu citrice care au dat rezultate uimitoare.

Conform rezultatelor din acest an ale cercetarilor efectuate de catre Universitatea Dublin s-a demonstrat ca diferite tipuri de constitutie corporala pot lupta efectiv cu kilogramele in plus  printr-un regim dietetic cu citrice, corelat dupa caracteristicile metabolice ale respectivei constitutii corporale.

Tipul digestiv
Descriere: Tendinte accentuate de ingrasare, cap in forma de para cu coada in sus, talie neevidentiata, trunchi dezvoltat mai mult spre solduri, picioare mai scurte, dezvoltate in partea de sus a coapsei.
Micul dejun: Bea 20 – 30 ml suc de portocale mai crude, foarte acre, in amestec cu 100 ml apa minerala plata bogata in potasiu. Amestecul fara zahar se bea la 15 – 20 minute dupa trezire, inaintea servirii micului dejun. Este mai bine sa nu bei ceai la micul dejun sau alte bauturi aromate sau indulcite. Imediat dupa micul dejun, mananca 2 – 3 felii de portocala, dupa care trebuie sa bei imediat 50 ml sifon sau apa minerala carbogazoasa. Intre micul dejun si dejun nu se consuma fructe sau bauturi cu aroma de citrice.
Dejun. Cu 10 – 15 minute inainte de masa de pranz, consuma 30 – 40 g felii de portocale carora le-ai indepartat membrana ce desparte feliutele. Bea apoi 50 ml apa obisnuita. Dupa dejun bea 50 – 60 ml suc natural de portocala, de preferat foarte coapta in amestec cu 30 ml suc de mandarine. Mandarinele alese trebuie sa fie foarte dulci. Efectul dulce ale ambelor citrice provocat de actiunea unor derivati diferiti ai fructozei, inhiba, cerinta organismului pentru glucoza scazand absorbtia glucidelor care se pot transforma in grasimi.
Cina. Cina, ca de altfel si dejunul trebuie sa fie sarac in grasimi si in special grasimi din carnea de porc. Dupa cina consuma incet o portocala de marime medie. La 10 – 15 minute dupa degustarea portocalei se bea un pahar de vin rosu in care s-a ras putina coaja de la o portocala necoapta, bine spalata. Ca o alternativa ceva mai dificila dar mai eficienta, se recomanda in loc de un pahar mare de vin rosu, 60 ml vin de smochine in amestec cu 30 ml suc de lamaie cu jumatate de ora inainte de culcare.

Tipul respirator
Descriere: Dezvoltare evidenta osoasa a pometilor, un torace lat si o talie destul de ingusta la o greutate corespunzatoare, picioarele nu sunt foarte scurte dar nici lungi, iar degetele de regula sunt osoase.
Micul dejun. Se consuma la 10 – 12 minute dupa micul dejun o portocala dulce de marime medie si 20 ml de suc cat se poate de amar de grepfrut rece, proaspat. Stimularea naturala a senzatiei gustului amar dupa consumul de citrice este esential.
Dejun. Intre micul dejun si dejun nu se consuma sub nici o forma citrice sau bauturi cu arome sau miros de citrice. Inainte de masa de pranz bea 150 ml oranjada naturala preparata astfel: 30 ml suc de portocala, 20 ml suc de lamaie, o lingura cu varf de zahar si 200 ml apa plata, nu foarte rece.
Cina. De asemenea, intre dejun si cina este foarte recomandat sa eviti consumul de citrice de oricare natura, pentru asigurarea impactului efectului olfactiv si gustativ al citricelor. Se consuma 100 ml oranjada preparata natural (ca si cea descrisa la “dejun”) in timpul mesei, de preferat atunci cand apare dorinta de a manca paine.

Tipul muscular
Descriere: Atletic, muscular, bine proportionat, cu o forma a taliei de regula dreptunghiulara, muschi dezvoltati ai mainilor si picioarelor, coapse lungi, degete musculoase, unghii mai mari, de regula late.
Micul dejun. Bea in timpul mesei de dimineata 150 ml ceai de fructe de padure, in care ai stors o jumatate de lamaie. Imediat dupa micul dejun, mananca o feliuta de lamaie apoi bea apa obisnuita pe saturate. Intre micul dejun si dejun bea 50 – 70 ml limonada naturala concentrata (20 ml suc de lamaie si 100 ml apa plata, o lingura de zahar).
Dejun. Cu 5 – 7 minute inainte si dupa dejun, bea 100 ml oranjada preparata din 50 ml suc de portocala dulce si restul apa carbogazoasa (minerala sau sifon).
Cina. Consuma cu o jumatate de ora inainte de cina 2 feliute subtiri de lamaie cu putin zahar apoi bea 100 ml apa obisnuita. La 15 minute dupa cina bea 70 ml vin rosu sau negru dulce natural in care ai stors cel putin 20 ml suc de lamaie sau portocala. Cu 30 de minute inainte de culcare bea 50 ml ceai de fructe usor indulcit (maxim o lingurita) acrit cu lamaie sau portocala.

Tipul cerebral
Descriere: Forma capului este de regula de para intoarsa, talia foarte evidenta, trasaturile fetei sunt fine, picioarele si degetele sunt lungi.
Micul dejun. Bea 30 ml suc de grepfrut amar (galben) la 5 – 10 minute dupa trezire si cu 5 – 7 minute inainte de micul dejun. Masa de dimineata trebuie sa fie intotdeauna calda si foarte saraca in mezeluri uscate si mai ales proteine de porc. Bea imediat dupa micul dejun 100 ml apa obisnuita apoi 50 ml suc de portocale.
Dejun. Mananca inainte de masa de pranz 3 – 4 feliute grepfrut dulce (rosu). Imediat dupa dejun bea o limonada indulcita dupa gust in care pe langa sucul a jumatate de lamaie ai stors si 30 ml suc de grepfrut amar.
Cina. Inainte cu jumatate de  ora `nainte de cina bea 100 ml ceai foarte fierbinte acrit cu suc de grepfrut rosu. Mananca 2 – 3 feliute de grepfrut galben la 30 de minute ora dupa cina. Cu o ora inainte de culcare bea un pahar de vin rosu (100 ml) apoi mananca incet 3 – 4 feliute de portocala.

Marius Radu, cercetator Academia Romana

 

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Cercetator Academia Romana

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate