Ne ingrasam din cauza mirosului de mancare?

Timp estimat de citire:

0 minute, 49 secunde

De multe ori, mirosul de mancare este responsabil pentru pofta subita pe care o simtim pentru un anumit aliment, iar un studiu britanic recent a demonstrat faptul ca persoanele obeze au un simt olfactiv mai inclinat catre depistarea aromelor culinare decat oamenii cu o greutate normala. Asadar, poate sa fie mirosul una dintre cauzele pentru care ne ingrasam?

Pornind de la aceste idei, cercetatorii de la Universitatea California au facut un studiu pe… muste (se pare ca au un comportament similar cu al oamenilor), in care au demonstrat ca mustele carora li s-au indepartat antenele olfactive nu mai sunt atat de atrase de mancare.
In plus, se pare ca atunci cand nivelul de insulina scade din cauza foamei, organismul elibereaza o proteina ce imbunatateste simtul olfactiv, tocmai pentru a putea depista mai bine eventualele surse de hrana. Cercetatorii sunt optimisti in privinta acestei descoperiri si spera de dezvolte un spray nazal care sa faca mirosul de fast-food sau prajituri mai putin atractiv pentru narile noastre.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  1. 1**1**us spune:

    De cele mai multe ori da , si se mai intampla ca prin vapori mancari pe care o gatim sa inhalam glucide si lifide instadiu de abpsortzie shi din aceste motive , dak stam prea mult la bucatarie nu mai macam asa de mult dar totusi suntem saturatzi

Politica de confidentialitate