MISIUNEA 150: Informeaza-te, testeaza-te, trateaza-te!

Timp estimat de citire1 minut, 42 secunde

In luna iunie 2014, Abbott lanseaza campania educationala pentru pacienti si publicul larg „Misiunea 150”. Obiectivul campaniei este acela de a creste gradul de constientizare a populatiei cu privire la nivelul ridicat al trigliceridelor in sange precum si de a aduce in atentia publica riscurile implicate de hipertrigliceridemie.

Campania „Misiunea 150” subliniaza importanta informarii cu privire la hipertrigliceridemie, a testarii pentru evaluarea nivelului trigliceridelor precum si a nevoii de a urma constant recomandarile medicului cu privire la stilul de viata si la tratament.

Cele mai predispuse persoane la hipertrigliceridemie sunt cele cu diabet, cele supraponderale si cele sedentare. In cadrul campaniei, medicii le vor explica acestora ce sunt trigliceridele, care este valoarea lor normala, care sunt riscurile hipertrigliceridemiei si cum poate fi mentinuta sub control prin schimbari in stilul de viata sau prin tratament. Publicul va putea avea acces la informatii de specialitate oferite de medici si pe platforma www.misiunea150.ro.

Prof. Dr. Nicolae Hancu, Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, explica: „Trigliceridele sunt grasimi formate din mai multe tipuri de acizi grasi. Limita lor normala este de 150 mg/dl. In organismul uman, ele se gasesc fie in sange, fie in tesutul adipos. Sursa lor este data de grasimile din alimentatie, sau pot fi sintetizate in ficat. Atunci cand trigliceridele sunt prezente peste nivelul normal de 150 mg/dl, apare obezitatea sau supraponderea, iar cand se acumuleaza in cantitate mare in sange, apare o boala numita hipertrigliceridemie. Aceasta boala este, de regula, asociata si cu obezitatea, hipertensiune arteriala, o crestere a colesterolului, sau cu diabetul zaharat si sindromul metabolic, care reprezinta un factor major de risc cardiovascular. ”

 „In cazul in care nivelul trigliceridelor depaseste valorile normale, in primul rand trebuie sa intervenim prin optimizarea stilului de viata, printr-o dieta saraca in grasimi si in calorii. Daca nu reusim sa mentinem nivelul trigliceridelor sub aceasta valoare de 150 de mg/dl, suntem obligati sa asociem medicamente din grupul fibratilor, a fenofibratului in special, asociat cu medicamente, si nu cu suplimente nutritive, din grupul Omega 3”, adauga Prof. Dr. Nicolae Hancu.

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate