Metoda inedita care elimina numaratul caloriilor si te ajuta sa slabesti

Timp estimat de citire1 minut, 54 secunde

Sa tii socoteala caloriilor pe care le consumi intr-o zi nu este deloc o treaba usoara, nu-i asa? Vestea buna este ca poti evita aceasta metoda anevoioasa, apeland la una mult mai simpla, dar la fel de eficienta. Potrivit unui recent studiu american, diminuarea cu 20-30% a numarului de imbucaturi intr-o zi permite o pierdere in greutate de aproximativ 2 kilograme pe luna. Si asta fara a modifica compozitia meniului obisnuit.

Pentru a slabi, nu mai numara caloriile, ci imbucaturile! Aceasta este recomandarea cercetatorilor de la Universitatea Brigham Young din Statele Unite, la finalul unui studiu ale carui concluzii au fost publicate in revista stiintifica „Advances in Obesity, Weight Management&Control”.

Mai putine imbucaturi = mai putine kilograme

Pentru desfasurarea cercetarii, oamenii de stiinta au rugat 61 de persoane sa numere cu atentie numarul cotidian de imbucaturi. Cu alte cuvinte, sa noteze cu pricizie in fiecare zi de cate ori duc la gura mancarea sau bauturile (altele decat apa). Ulterior, din cele 61 de persoane, 41 au redus cu 20-30% respectivul numar de imbucaturi zilnice, timp de o luna. Rezultatele au aratat ca la finele experimentului cele 41 de persoane au pierdut, in medie, 1,8 kg, ceea ce corespunde standardelor slabitului „sanatos si rezonabil”, conform Centrului american pentru Preventia si Controlul Bolilor (CDC).  

„Acest studiu confirma cea ce stiam deja: reducerea cantitatii de mancare consumata poate face diferenta. Noi nu sfatuim oamenii sa se infometeze, ci doar sa manance un pic mai putin decat sunt obisnuiti”, a afirmat John West, pricipalul autor al lucrarii.

O aplicatie speciala, pe mobil

Principala dificultate a acestei metode care se bazeaza pe numarul de imbucaturi este chiar … numararea. Tocmai de aceea, cercetatorii au solicitat sprijinul colegilor lor din departamentul IT de la Universitate pentru dezvoltarea unei aplicatii disponibile in Android, dar si pe iPhone, care sa simplifice realizarea acestei evidente. Ei spera sa ofere in acest fel o solutie eficienta si necostisitoare pentru persoanele cu exces ponderal dornice sa scape de kilogramele in plus.

Pana va iesi aplicatia respectiva, incerca sa reduci cantitatea de mancare din farfurie sau, daca nu reusesti acest lucru, schimba farfuriile cu unele mai mici! E un lucru dovedit, avem tendinta de a manca mai mult atunci cand alimentele sunt servite in farfurii mai mari.

Sursa: www.topsante.com

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate