MasterChef la tine acasa

Daca ai fost in Grecia, este imposibil sa nu fi mancat midii Saganaki sau, mai pe romaneste, scoici cu branza si rosii la cuptor. Chiar daca suna pretentios, aceasta reteta este foarte usor de preparat, cel putin atat timp cat folositi scoici curatate si prefierte. Ca ingrediente aveti nevoie de…
Cand spui salata te gandesti la garnitura unui fel principal de mancare. Ei bine, reteta de astazi nu este o garnitura, ci un fel principal de mancare. Sau, mai bine spus, este si o garnitura, si un fel principal de mancare. Pentru preparerea ei, care nu necesita mult timp si…
Branza feta la cuptor sau feta Saganaki cum mai este cunoscuta, este un aperitiv grecesc foarte popular. Pentru prepararea lui aveti nevoie doar de cateva ingrediente si de maximum 20 de minute de munca. Pentru feta Saganaki va trebuie branza feta, cateva rosii cherry, ceapa, oregano, ardei gras si iute,…
In ultimii ani din ce in ce mai multe persoane renunta la carne in favoarea legumelor. Practic, legumele isi recastiga titulatura de fel principal, nemaifiind tratate ca o simpla garnitura. Pe langa faptul ca sunt mult mai sanatoase si ca nu ingrasa, comparativ cu produsele din carne, legumele se prepara…
Pana nu demult, adica pana sa apara toata nebunia cu mancatul sanatos, micul dejun, peste tot in lumea civilizata, se rezuma la oua ochiuri sau omleta cu sunca, branza sau cascaval, paine prajita si o cana cu cafea. Si asa nesanatos si plin de calorii cum era el, timp de…
In zilele noastre cand ai pofta de ceva dulce, tot ce trebuie sa faci este sa mergi pana la cel mai apropiat supermarket sau, daca esti cu dare de mana, pana la cea mai apropiata cofetarie. Asta in zilele noastre, pentru ca inainte de 1990 pofta de dulce se satisfacea…
Se spune ca la micul dejun este bine sa consumi si un fruct, de preferat un mar. Dar daca la micul dejun ai clatite cu inghetata si sirop de caramel, atunci mai mult ca sigur fructul n-o sa-ti mai faca cu ochiul. Asa ca o solutie ar fi ca fructul,…
Este foarte greu de spus cine a inventat omleta. Din cauza simplitatii prepararii acestui fel de mancare se banuieste ca s-ar fi consumat inca din preistorie. Unii spun ca este o specialitate iraniana, dar este greu de crezut din moment ce, de exemplu, amerindienii consumau omleta inaintea venirii europenilor. Un…
In momentul in care deschideti frigiderul si vedeti ca la capitolul legume aveti din toate cate prea putin, atunci este semn ca trebuie sa faceti o supa crema de legume. Pentru supa crema de legume nu este nevoie nici de studii superioare, nici de mult timp si nici de foarte…
Sapaghetelor le datoram aparitia furculitei asa cum o stim noi astazi, adica cu multi dinti. Si daca aceasta a fost inventata in jurul anului 1700, va dati seama ca spaghetele nu sunt de ieri, de azi. Nu se stie cu exactitate cate retete de spaghete exista in lume si asta…
Pagina 2 din 3123
Politica de confidentialitate