MasterChef la tine acasa

Dintre toate fructele de mare crevetii ocupa primul loc in topul preferintelor romanilor. Majoritatea ii prefera in paste sau in diferite sosuri, ambele variante fiind din pacate destul de… calorice. Din fericire, crevetii bine trasi in unt cu usturoi si zeama de lime se pot consuma fara probleme cu un…
Fructul de avocado inca nu este foarte popular la noi in tara. Putini stiu ca se poate consuma atat ca fel principal, cat si ca desert sau facut smoothie alaturi de alte legume sau fructe. Daca v-ati saturat de preparatele traditionale, atunci este timpul sa incercati ceva nou. Internetul este…
Bucataria mexicana este poate cea mai variata si mai aromata bucatarie din lume. Cu o istorie gastronomica de peste 9000 de ani, are la baza retete compuse din ingrediente simple, dar care fara un mix de condimente nu ne-ar spune mare lucru. Cand spunem condimente, ne referim atat la ierburi…
Tortilla este un aliment specific bucatariei mexicane, dar care se consuma in intreaga America Latina. Are o forma circulara si poate fi preparata atat din porumb, cat si din faina de grau. Populatia indigena din zona Mexicului consuma tortilla in loc de paine inca din anul 1500 inainte de Hristos.…
Chiar daca la prima vedere pare o reteta facuta din ce ingrediente am mai avut prin casa, in realitate vorbim despre una dintre cele mai delicioase salate mancate vreodata. Secretul gustului ei sta tocmai in asocierea pestelui afumat cu portocala, doua produse pe care nu le prea vrezi impreuna. Dar…
Daca ai fost in Grecia, este imposibil sa nu fi mancat midii Saganaki sau, mai pe romaneste, scoici cu branza si rosii la cuptor. Chiar daca suna pretentios, aceasta reteta este foarte usor de preparat, cel putin atat timp cat folositi scoici curatate si prefierte. Ca ingrediente aveti nevoie de…
Cand spui salata te gandesti la garnitura unui fel principal de mancare. Ei bine, reteta de astazi nu este o garnitura, ci un fel principal de mancare. Sau, mai bine spus, este si o garnitura, si un fel principal de mancare. Pentru preparerea ei, care nu necesita mult timp si…
Branza feta la cuptor sau feta Saganaki cum mai este cunoscuta, este un aperitiv grecesc foarte popular. Pentru prepararea lui aveti nevoie doar de cateva ingrediente si de maximum 20 de minute de munca. Pentru feta Saganaki va trebuie branza feta, cateva rosii cherry, ceapa, oregano, ardei gras si iute,…
In ultimii ani din ce in ce mai multe persoane renunta la carne in favoarea legumelor. Practic, legumele isi recastiga titulatura de fel principal, nemaifiind tratate ca o simpla garnitura. Pe langa faptul ca sunt mult mai sanatoase si ca nu ingrasa, comparativ cu produsele din carne, legumele se prepara…
Pana nu demult, adica pana sa apara toata nebunia cu mancatul sanatos, micul dejun, peste tot in lumea civilizata, se rezuma la oua ochiuri sau omleta cu sunca, branza sau cascaval, paine prajita si o cana cu cafea. Si asa nesanatos si plin de calorii cum era el, timp de…
Pagina 1 din 212
Politica de confidentialitate