MasterChef la tine acasa

Copilăria noastră a fost marcată de celebrele chiftele de porc, în care de cele mai multe ori puneam mai multă ceapă și usturoi decât carne tocată. Din fericire, în ultima perioadă “tocătura” pierde din ce în ce mai mult teren, locul ei fiind luat de ingrediente precum creveții. Pentru a…
Nu știu cine a spus și dacă nu a spus, o spunem noi, că masa fără aperitiv nu este masă. Gurile rele spun că rolul aperitivelor este să te facă să nu mănânci mult la felurile principale. Și da. Adevărul este că rețeta de creveți cu avocado te poate face…
Majoritatea cartofilor sfârșesc prin a ajunge prăjiți, copți sau făcuți piure. Oarecum nedrept dacă stăm să ne gândim că din cartofi putem face o sumedenie de alte rețete mult mai creative. Spre exemplu, turtele de cartofi cu mozzarella. Pe lângă faptul că sunt o rețetă delicioasă, ieftină și ușor de…
Când spunem vinete ne gândim în primul rând la salata de vinete sau, cel mult, la vinete pane. Cei care mergeți în vacanță în Grecia sau Turcia ați văzut că vinetele pot mai mult de o salată. Acesta este motivul pentru care astăzi vă propunem o rețetă grecească, de vinete…
Când vine vorba de mâncare, românii nu concep nicio masă fără pâine. Obiceiul ăsta face din noi cei mai mari consumatori de pâine din Europa și, în ciuda avertismentelor, nici nu dăm semne că vrem să părăsim vârful clasamentului. Prezența pâinii nu este obligatorie la masă, fie că vorbim aici…
Farmecul acestui dressing este ca merge consumat atât în salate cât și ca sos pentru cartofii prăjiți. Nu este greu de preparat, iar pentru realizarea lui nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie. Ca ingrediente aveți nevoie de avocado, usturoi, maioneză, smântână, muștar, piper, lapte bătut, sos Tabasco, pătrunjel…
Parcă niciun desert nu are farmec toamna cum are dovleacul copt în cuptor. Pentru rețeta de astăzi avem nevoie de dovleac pentru copt, unt, zahăr vanilat, zahăr burbon, zahăr cu scorțișoară, zahăr brun și scorțișoară pudra. Pentru contrast folosim puțină boia iute, piper și esențe de rom și de vanilie.…
În general, pastele reci nu au niciun farmec. În general da, în particular, adică în cazul de față, nu. Pentru salata de paste avem nevoie, evident, de paste sub formă de melci spiralați, roșii cherry, măsline, ceapă, ardei iute, mozzarella, ulei de măsline, oțet de vin roșu, praf de usturoi,…
Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că nu este nimic rusesc în salata rusească. Dar asta nu înseamnă că nu este una dintre cele mai bune salate pe care le-am mâncat vreodată. Pentru salata rusească avem nevoie de cartofi, morcovi, fasole verde, mazăre, ananas, câteva frunze de salată, vlăstari…
Când spui salată de legume te gândești la diverse legume proaspete, amestecate într-un bol și servite eventual lângă un preparat din carne. Salata aceasta este diferită deoarece legumele vor ține loc și de garnitură, și de fel principal. Pentru salată avem nevoie de roșii cherry, ardei gras, vânătă, morcovi, zuchinni,…

Video

Ofertele lunii la Catena

Politica de confidentialitate