Mai mult de 3 grame de sare pe zi afecteaza organismul
Consumul zilnic de sare in alimentatie nu trebuie sa depaseasca 3 grame. Tot ce depaseste aceasta cantitate inseamna o crestere semnificativa a riscului de infarct, atac cerebral si deces corelate cu bolile de inima.Doza recomandata de sare a fost descoperita in urma unui studiu publicat in New England Journal of Medicine si condus de doctorul Bibbins-Domingo, de la Universitatea California, din San Francisco, informeaza Corriere dela Sera. Mai mult chiar, cercetarea indica faptul ca e suficient ca fiecare persoana sa reduca cate un gram de sare din consumul zilnic ca sa se amelioereze semnificativ starea sanatatii.
Femeile care consuma sare putina in alimentatie reduc cu 15% riscul de atac cerebral, iar pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 64 de ani scaderea consumului de sare reduce rata mortalitatii cauzata de boli de inima cu 6%.
17.02.2010
2757

Timp estimat de citire:
0 minute, 40 secundeSursa: Corriere della Sera

Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023
16.02.2023

Directorul General Catena și Directorul General Fildas Trading, în Top 100 cei mai admirați CEO din România
09.02.2023

Catena sustine „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii”
21.12.2022