Mai mult de 3 grame de sare pe zi afecteaza organismul

Timp estimat de citire0 minute, 40 secunde

Consumul zilnic de sare in alimentatie nu trebuie sa depaseasca 3 grame. Tot ce depaseste aceasta cantitate inseamna o crestere semnificativa a riscului de infarct, atac cerebral si deces corelate cu bolile de inima.Doza recomandata de sare a fost descoperita in urma unui studiu publicat in New England Journal of Medicine si condus de doctorul Bibbins-Domingo, de la Universitatea California, din San Francisco, informeaza Corriere dela Sera. Mai mult chiar, cercetarea indica faptul ca e suficient ca fiecare persoana sa reduca cate un gram de sare din consumul zilnic ca sa se amelioereze semnificativ starea sanatatii.
Femeile care consuma sare putina in alimentatie reduc cu 15% riscul de atac cerebral, iar pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 64 de ani scaderea consumului de sare reduce rata mortalitatii cauzata de boli de inima cu 6%.

Sursa: Corriere della Sera

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F