Let’s jump, noul program de sport si nutritie pentru cei mici

Timp estimat de citire1 minut, 18 secunde

Lipsa de timp si atentie afecteaza tot mai mult echilibrul intre alimentatia de zi cu zi si minutele de miscare recomandate zilnic.  De la parinte la copil, acest dezechilibru ia forme din ce in ce mai nesanatoase, amplificandu-se cu fiecare amanare. In ultimele decenii, la nivel mondial, problemele de greutate la copii prezinta cresteri alarmante.

Datele statistice care au stat la baza initierii acestui proiect sunt:

  • In Romania, numarul de copii supraponderali sau obezi este de 744.000, in Bucuresti fiind inregistrate aproximativ 70.000 de astfel de cazuri.
  • 80% dintre copii cu ambii parinti supraponderali ajung si ei supraponderali sau obezi.
  • 40% dintre copii cu un parinte supraponderal ajung si ei supraponderali sau obezi.
  • Media europeana a copiilor supraponderali si obezi  este de 23.25%, iar media pe Romania este de 23.4%.

Printr-o abordare complexa, programul Let’s Jump isi propune sa influenteze adoptarea unui stil de viata sanatos. Let’s Jump! se adreseaza familiilor care constientizeaza aparitia unor obiceiuri gresite in alimentatie si care doresc sa le imprime copiilor lor un stil de viata activ. In acest scop, Let’s Jump! colaboreaza cu cei mai buni specialisti: antrenori si medici nutritionisti, psihologi, psihiatri, endocrinologi, pediatri.

Sanatatea incepe prin educatie si se desavarseste in farfurie. Aceasta este, pe scurt, filozofia mea. Trebuie sa stim  ca putem manca de toate, fara retineri, iar rolul meu intervine atunci cand trebuie sa hotaram cand, cum si cat mancam. “ a declarat doamna Dr. Anca Pantea-Stoian, Medic Nutritionist.

Grupele de varsta incluse in program sunt:  7 – 10 ani,  10 – 14 ani si  14 – 18 ani.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate