Legumele verzi mentin creierul tanar

Timp estimat de citire0 minute, 52 secunde

Consumul a cel putin o portie de legume verzi pe zi contribuie la incetinirea semnificativa a imbatranirii creierului. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Rush, din SUA, la capatul unui studiu ce a monitorizat, timp de mai multi ani, peste o mie de persoane cu varsta de 58 de ani si peste.

Cercetatorii le-au evaluat, periodic, abilitatile cognitive (atentia, memoria, rationamentul, limbajul etc.) si obiceiurile alimentare, explicandu-le, in prealabil, ca legumele verzi – broccoli, varza, spanacul, mazarea, zucchini, anghinarea – reprezinta o sursa importanta de substante nutritive bioactive (vitaminele E, K, luteina, betacaroten, folati, kaempferol). Analiza datelor obtinute si corelarea lor, in functie de varsta, sex, statutul socio-economic, practicarea activitatilor care solicita functiile cognitive, activitatea fizica, fumatul sau consumul de alcool, a aratat ca prezenta constanta a legumelor verzi in meniu s-a asociat unui declin cognitiv mai lent. Comparativ cu persoanele de aceeasi varsta care nu obisnuiau sa consume acest tip de alimente, cei mai mari consumatori (una sau doua portii pe zi) prezentau un creier mai tanar cu aproximativ 11 ani.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate