In prezent, o portie de mancare este mai bogata cu aproximativ 200 de kilocalorii decat acum 20 ani

Timp estimat de citire1 minut, 3 secunde

Potrivit unui studiu efectuat recent, referitor la stilul de viata echilibrat adoptat de romani, aproximativ 50% dintre respondenti declara ca urmeaza reguli stricte in ceea ce priveste alimentatia si modul in care gatesc. Cel mai des mentionate sunt: respectarea orelor de masa, consumul multor lichide, reducerea prajelilor din alimentatie. Aproximativ 21% dintre respondenti declara ca au redus sau eliminat produsele alimentare considerate „mai putin sanatoase”, 11% scazand consumul grasimilor in favoarea carnii slabe.Aproape 50% dintre respondenti considera ca pentru un stil de viata echilibrat este foarte important sportul, dar doar 18% fac cel putin saptamanal sport.
Peste 33% dintre respondenti declara ca si-au impus niste reguli stricte de viata, cel mai des invocate raspunsuri referindu-se la respectarea programului de odihna, reducerea stresului, gandirea pozitiva si faptul ca nu fumeaza.
„Incepand cu anii ‘80, perceptia asupra meniului zilnic obisnuit s-a schimbat radical. In medie, o portie de mancare este azi cu aproximativ 200 de kilocalorii mai bogata decat acum 20 de ani. De aceea, pentru adoptarea unui stil de viata echilibrat, este foarte important sa cunoastem si cantitatile recomandate pentru o portie”, a declarat Elena Casapu, nutritionist Maggi.
Studiul a fost efectuat pe www.maggi.ro, in perioada 15 octombrie – 1 noiembrie 2009, pe un esantion de 346 persoane cu varste cuprinse intre 18-65 ani, majoritatea fiind femei din mediul urban.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate