In “luna purcelusului”, regimul acido-bazic mentine silueta
Sarmalutele, caltabosul, toba, piftia ori friptura ne vor da batai de cap si nu numai in luna decembrie. Altfel spus, sa urmezi un regim alimentar In aceasta perioada este cam dificil, mai ales ca organismul are nevoie de un supliment de vitamine si proteine. Dar nu imposibil, daca apelam la o noua dieta, ce are rezultate incredibile Intr-o perioada relativ scurta: regimul acido-bazic!
15.12.2008
1863

Timp estimat de citire:
2 minute, 40 secundeSe stie deja ca pierderea kilogramelor lasa de cele mai multe ori urme atat asupra tenului, acesta devenind mai obosit, a parului, care Incepe sa cada din cauza carentelor de vitamine, cat si a dintilor, care se cariaza mai usor. De aceea e important ca dieta pe care o urmam sa nu atenteze la sanatatea noastra, ci sa poarte lupta doar cu kilogramele inestetice de care vrem sa scapam. Astfel, regimul acido-bazic te va ajuta sa-ti mentii silueta, sau chiar sa pierzi cateva kilograme, chiar daca gusti din bunatatile pregatite de sarbatori.
Alimente alcaline, benefice
- fructele, cu precadere lamaile si portocalele;
- legumele, In special rosiile, castravetii, morcovii, ridichile;
- soia, pateul de soia si branza tofu;
- ceaiul verde;
- infuziile de plante;
- fructele uscate si oleaginoase;
- uleiul presat la rece.
Alimente acidifiante, limitate
- cerealele;
- carnea de porc, pasare sau vita;
- branza, untul, laptele sau iaurtul;
- pestele, indiferent de specie;
- zaharul si ciocolata;
- sarea si condimentele picante;
- alcoolul, tutunul si cafeaua;
- ceaiurile pentru slabit;
- uleiurile vegetale rafinate.
Sase kilograme intr-o luna
Principiul prin care actioneaza dieta acido-bazica este simplu, respectiv echilibrarea alimentelor in functie de pH-ul lor. Daca il respecti, rezultatele nu vor intarzia sa apara si vei reusi sa pierzi in greutate pana la sase kilograme in decursul unei singure luni. Ba mai mult, vei fi mai tonica, vei avea o piele mai frumoasa si o sanatate de invidiat. In ce priveste pH-ul alimentelor, el masoara aciditatea. Alimentele pot fi clasificate in trei categorii: superior, adica produsul e bazic-alcalin, inferior, daca e acid, si neutru cand acizii si bazele sunt in echilibru.
pH-ul organismului alege bolile
La randul sau, chiar organismul nostru aplica aceasta regula. Astfel ca, un corp sanatos e mai degraba bazic, chiar daca alimentatia zilnica, cu meniuri bogate in carne, cereale si lactate, la care se mai adauga stresul, sedentarismul si poluarea fac sa Incline balanta pH-ului catre partea negativa, respectiv acida. In momentele de acest gen, cand pH-ul e necorespunzator, Ingrasarea, durerile de cap, problemele digestive, oboseala sau hipertensiunea se instaleaza imediat. Pentru a-l restabili si pentru a regasi forma fizica ori sanatatea este suficient sa reechilibram alimentatia, compensand produsele acidifiante prin alimente alcaline. Mai ales ca reechilibrarea lui e o strategie eficace In pierderea kilogramelor in plus, cat si pentru mentinerea masei musculare.
Echilibrul alimentar aduce sanatate
Medicul Ciprian Constantin sustine ca, „odata cu trecerea timpului, dupa ce regimul alimentar se echilibreaza, vei observa ca oboseala dispare, pielea intinereste, tenul devine stralucitor, iar problemele de sanatate precum alergiile, durerile articulare, respiratia urat mirositoare, migrenele, afectiunile cardiovasculare si diabetul se diminueaza sau chiar dispar. Pe scurt, pe langa faptul ca ai slabit, esti mai dinamic si mai plin de viata!”.
Consultant: Dr. Ciprian Constantin
nutritionist la Spitalul „N.C.Paulescu”
Tel: 021/210.64.60

De ce este indicat să-ți schimbi regimul de slăbire
13.09.2021