Hormonul care “omoara” foamea

Timp estimat de citire1 minut, 3 secunde

Persoanele care sufera din cauza kilogramelor in plus ar putea avea o sansa noua de a reveni la o viata normala. Cercetatorii au descoperit un hormon natural care, prin injectare, anihileaza pofta de mancare, fara a deregla functionalitatea normala a organismului.

Substanta cunoscuta sub numele de PYY3 – 36, este in mod natural eliminata de organism in momentul in care creierul detecteaza un surplus de calorii. Acest hormon ajuta la accelerarea metabolismului. Astfel se explica de ce unele persoane, desi mananca foarte mult, nu se ingrasa. Lipsa acestui hormon genereaza ingrasarea excesiva pana si la persoane care nu consuma foarte multe calorii.

O singura injectie cu hormonal care “omoara” foamea reduce o treime din surplusul de calorii ingurcitate de persoanele cu dereglari de apetit. Cercetatorii cred ca o tableta facuta pe baza acestui hormon ar putea oferi solutia cea mai eficienta in lupta cu obezitatea. Prof. Bloom, de la Colegiul Imperial din Londra, considera ca descoperirea efectelor PYY3 – 36 este solutia naturala care va rezolva atat de mult comentata problema a obezitatii. “Fara a folosi masuri extreme”, asa cum sunt medicamentele de slabit – unele dintre ele foarte periculoase pentru echilibrul organismului – sau operatiile chirurgicale, PYY3 – 36 ofera o varianta mai sanatoasa”, a afirmat Bloom.

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate