Femeile care joaca fotbal au inima si oasele mai sanatoase.

Timp estimat de citire0 minute, 46 secunde

Studiul a fost realizat in Danemarca, pe un grup de femei cu varste intre 20 si 47 de ani care obisnuiau sa joace fotbal in tinerete sau in adolescenta. Dupa 14 saptamani de reluare a activitatilor fizice (fotbal sau alergari de doua ori pe saptamana) sanatatea lor s-a imbunatatit, relateaza New York Times.Mai mult, se pare ca femeile care au jucat fotbal au avut mai multe de castigat fata de cele care au alergat. Daca la femeile care au alergat absorbtia de oxigen a crescut cu 10%, la cele care au jucat fotbal a crescut cu pana la 15%. Pe langa un echilibru mai bun si forta musculara crescuta, femeile care au jucat fotbal au avut si o densitate a oaselor crescuta cu 2-3%. Nu pare mult, insa avand in vedere ca, dupa varsta de 40 de ani, femeile pierd pana la 1% din masa osoasa in fiecare an, beneficiile nu pot fi trecute cu vederea.


well.blogs.nytimes.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate