Expertii ne inspira: ce mananca nutritionistii intr-o zi obisnuita
Dr. Serban Damian, nutritionist sportiv, Centrul Superfit
Disclaimer: si noi, nutritionistii, suntem oameni, asa ca nu va asteptati sa fim perfecti in tot ceea ce facem, din punct de vedere alimentar! De fapt, niciun nutritionist bun nu o sa ceara pacientilor perfectiuni, ci doar sa fie macar 75% aproape de recomandari, iar succesul nu o sa intarzie sa apara.
26.03.2019
7147


Timp estimat de citire:
1 minut, 18 secunde
Mic dejun: ma trezesc devreme, in jur de 6-6:30, ca sa ies la antrenamentele de alergare, si, desi nu-mi este foarte foame, ma oblig sa consum carbohidrati, motiv pentru care, de obicei, aleg biscuiti simpli sau cu ovaz si fructe, uneori adaug un iaurt mic si in cele mai multe cazuri o cafea cu lapte. Dupa antrenament, folosesc un produs special cu proteine si carbohidrati, pentru a ma reface rapid dupa efort. In functie de timpul pe care il am la dispozitie, mananc mai consistent, ceea ce poate insemna un ou, 2-3 sandviciuri cu branza si niste legume.
Gustare 1 (pe la ora 11:00): un fruct.
Pranz: la aceasta masa aleg, de obicei, o sursa de proteine, care in cele mai multe cazuri este o bucata de carne de pui sau curcan si o sursa de carbohidrati, adica orez, cartofi, alte legume, pentru ca putem asocia aceste surse de nutrienti fara nicio problema. Recunosc ca uneori mi se intampla sa inlocuiesc pranzul cu un sandvici si un iaurt daca nu am timp sa stau la masa.
Gustare 2: un fruct, un iaurt sau un sandvici.
Cina: este o masa in familie, la care putem manca o salata cu ton, paste cu carne, cartofi copti sau peste cu legume.

Tehnici pentru controlul porțiilor și reducerea consumului de alimente nesănătoase
15.03.2023