Excesul de fructoza poate duce la diabet si obezitate

Timp estimat de citire0 minute, 29 secunde

Fructoza este un indulcitor natural prezent in fructe, in dulciurile pentru diabetici, sucuri sau siropuri.

Conform cercetatorilor de la Universitatea din Colorado, exista o legatura foarte stransa intre consumul excesiv de produse cu fructoza si sindromul metabolic. Acesta, cunoscut si sub denumirea de „Sindromul X” si „Sindromul rezistentei la insulina” reprezinta o dereglare metabolica ce se manifesta prin obezitate, toleranta scazuta la glucoza si hipertensiune arteriala. De asemenea, cercetatorii americani ii sfatuiesc pe cei care sufera de boli cronice de rinichi sa evite pe cat posibil produsele cu adaos de zahar si continut de fructoza.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate