Epidemie la nivel global: 350 milioane de adulti au diabet

Timp estimat de citire0 minute, 50 secunde

Un nou studiu, realizat de cercetatori de la Harvard, Imperial College si Organizatia Mondiala a Sanatatii, arata ca numarul de adulti bolnavi de diabet s-a dublat in ultimii ani in comparatie cu anii 1980, ajungand de la 153 de milioane la 347 de milioane.

In toate tarile monitorizate, numarul de bolnavi de diabet a crescut sau, in cel mai bun caz, a ramas acelasi. Una dintre explicatiile existente pentru acest fenomen o reprezinta cresterea si imbatranirea populatiei, precum si stilul de viata nesanatos. Un alt motiv il reprezinta faptul ca, spre deosebire de hipercolesterolemie sau hipertensiune, diabetul este mai dificil de prevenit si de depistat.

Unul dintre autorii studiului, Dr. Goodarz Danaei de la Harvard a declarat pentru publicatia Lancet: “Daca nu dezvoltam programe mai bune pentru depistarea persoanelor cu un nivel crescut de glucoza si pentru educarea lor, invatandu-i sa faca sport, sa aiba o dieta sanatoasa si sa isi controleze greutatea, diabetul va continua fara indoiala sa fie o greutate imensa asupra sistemelor de sanatate din toata lumea.”

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate