Educatie mai multa, viata mai lunga

Timp estimat de citire0 minute, 44 secunde

In ciuda progreselor medicale din ultimele decenii, un studiu american de la Scoala de Sanatate Publica din Chicago arata ca persoanele educate traiesc mai mult decât cele nescolite.

Studiul a examinat speranta de viata in functie de rasa, sex si educatie si a fost emisa o noua concluzie: chiar daca in ultimele doua decenii longevitatea a crescut in cazul majoritatii persoanelor, exista câteva categorii defavorizate pentru care speranta de viata a scazut. Un rezultat surprinzator al studiului este faptul ca femeile care au sub 12 ani de educatie traiesc mai putin acum decat in urma cu 20 de ani, speranta de viata diminuandu-se de la 78 la 73 de ani. Oamenii de stiinta cred ca explicatia rezida in faptul ca persoanele mai putin educate au o tendinta pronuntata de a deveni obezi si de a avea vicii periculoase pentru sanatate, precum fumatul, alcoolismul si abuzul de droguri.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate