Diete extreme. Atentie, slabire periculoasa!

Timp estimat de citire0 minute, 40 secunde

Slabesti mestecand de zeci de ori

Medicul Horace Fletcher este cel care a inventat, la inceputul secolului al XX-lea, un regim cel putin ciudat, constand in mestecarea alimentelor de 30-50 de ori, astfel incat sa devina aproape lichide, dupa care nu se inghit, ci se dau afara. Scopul ar fi asigurarea nutrientilor din hrana, fara calorii. Chiar daca masticatia este indispensabila pentru buna functionare a digestiei si pentru aparitia senzatiei de satietate, acest regim este extrem de dezechilibrat. Practic, el presupune infometare si privarea organismului de nutrienti, caci alimentele nu ajung in tubul digestiv, acolo unde are loc procesul de asimilare a vitaminelor si mineralelor.

Atentie! Alimentatia dezechilibrata se poate solda cu anemii, avitaminoze, risc de osteoporoza, infertilitate, tulburari hormonale sau chiar boli autoimune. Dieta extrema este un trigger pentru depresie sau tulburari nervoase de alimentatie.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate