Dieta societăților precolumbiene din Amazonul brazilian, reconstituită

Timp estimat de citire:

1 minut, 10 secunde

Un studiu internațional a reconstituit dietele grupurilor precolumbiene de pe coasta Amazonului din Brazilia

În ultimele decenii, a existat un interes crescut pentru originea și evoluția economiilor precolumbiene din Amazon. Cu toate acestea, lipsa de rămășițe umane din această perioadă a limitat înțelegerea contribuției plantelor, animalelor terestre și a peștilor la dietele individuale și, prin urmare, și rolul lor în susținerea creșterii populației și a schimburilor culturale din această regiune înainte de contactul cu europenii.

Acest nou studiu, publicat în Scientific Reports, a folosit analize izotopice pentru a reconstrui dietele indivizilor care au trăit de-a lungul coastei Amazonului brazilian cu 1.000-1.800 de ani în urmă.

Cercetătorii au descoperit că, în ciuda proximității față de resursele marine și a dovezilor pescuitului, dietele se bazau în principal pe plante și animale terestre. Mamiferele și plantele terestre au fost principalele surse de aport caloric. Animalele terestre au fost, de asemenea, principala sursă de proteine, în comparație cu peștele.

Printre speciile de animale consumate cu precădere se numărau diverse specii de rozătoare, căprioare, iar dintre pești, somnii erau preferați. Se consumau și o mare varietate de vegetale, unele sălbatice, precum manioc, porumb, dovlecei. Rezultatele indică faptul că aceste populații dedicau eforturi considerabile vânătorii, gestionării resurselor pădurilor și cultivării plantelor.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate