Dieta si exercitiile fizice ajuta la o buna functionare a creierului

Timp estimat de citire0 minute, 41 secunde

Conform unui nou studiu, o dieta adecvata si exercitiile fizice regulate ajuta la o buna functionare a creierului.“Se pare ca exercitiile fizice si dieta imbunatatesc activitatea cerebrala” afirma Patrick Smith, medic la Universitatea Duke din SUA. Cercetatorii au studiat 124 de femei si barbati cu tensiunea arteriala ridicata care aveau minim 7 kg peste greutatea normala. O parte dintre acestia au urmat un regim alimentar pentru scaderea tensiunii si au facut exercitii de intensitate moderata, altii au efectuat exercitii de aerobic si fitness combinate cu regimul, iar altii au urmat programul obisnuit. Participantii au fost testati de catre psihologi, care au constatat dupa patru luni o imbunatatire cu aproape 30% a rezultatelor. Specialistii spun ca activitatea fizica pare sa aiba un efect direct asupra celulelor cerebrale: creste productia de substante care stimuleaza conexiunile intre celulele cerebrale.


www.healthday.com

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate