De ce nu imi place corpul meu?

Timp estimat de citire1 minut, 21 secunde

Imaginea corpului nostru se contureaza din copilarie. Multe rani afective pot face dificila relatia cu corpul nostru. Daca nu ne place cum aratam, nu putem iubi si nu ne simtim iubite. Imaginea pe care o vedem in oglinda nu este intotdeauna cea pe care o dorim.Trebuie sa recunoastem ca nu se compara cu cea a fotomodelelor care populeaza revistele de moda si frumusete. In adolescenta, nemultumirea in ceea ce priveste corpul este un fenomen banal. Dar sunt fete care nu accepta micile lor defecte. Presiunea permanenta a societatii nu este singura responsabila de nemultumire. Barbati si femei sunt sensibili la imperfectiunile fizicului lor. Corpul a fost intotdeauna un obiect al dorintei. “Oglinda este cel mai rau dusman”, povesteste Ioana, 35 de ani. “In fiecare dimineata cand ma imbrac ma confrunt cu ea. Cand probez o rochie in magazin nu ies din cabina de proba pentru a evita privirile si comentariile vanzatoarei. Multi barbati   m-au complimentat pentru talia mea de viespe. Dar in subconstient eu ma simt ca o rata urata. Trebuie sa marturisesc ca mama mea a avut o slabiciune pentru sora mea, Valeria, pe care o gasea mai draguta si dulce decat mine. Eu am adoptat stilul barbatesc si nu ma machiez niciodata”. Modul in care ne tratam corpul dezvaluie imaginea pe care o avem despre noi insine. Societatea noastra doreste un corp tanar si zvelt. Acest ideal este accesibil? Citind revista Slab sau Gras si aplicand sfaturile pe care vi le oferim, veti reusi sa obtineti atat un corp frumos, cat si o imagine de sine mai buna.

Autor: Otilia Ostrotki,
Director general


Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate