Daca nu reusesti sa slabesti, schimba-ti prietenii

Timp estimat de citire1 minut, 4 secunde

Exista un mecanism psihologic din pricina caruia oamenii iau in greutate si nu mai sunt in stare sa dea jos kilogramele adunate. Fenomenul se cheama „modelul social” si a fost descris de o echipa de cercetaori de la Universitatea din New South Wales din Marea Britanie.

Oamenii de stiinta sustin ca atunci cand vine vorba de mancare cei mai multi dinte noi cad in plasa mimetismului. Cu alte cuvinte, daca petreci mult timp in prezenta unei persoane care mananca mult, vei sfarsi prin a manca din ce in ce mai mult. Din fericire, mecanismul functioneaza si in cazul in care ai langa tine persoane care nu fac excese la masa.

„Semnalele interne, cum ar fi foamea si senzatia de satietate, sunt adesea indicatori putin fiabili […] In aceste situatii, poti urma exemplul persoanei de langa tine pentru a decide ce cantitate de alimente ar trebui sa consumi”, a explicat Lenny Vartanian, autorul studiului.

Conform cercetatorilor, fenomenul ne afecteaza pe toti, fara exceptie, indiferent de statutul ponderal. Totusi, precizeaza acestea, femeile par sa fie ceva mai sensibile, prezentand influente mai evidente.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetatorii britanici au analizat 38 de lucrari stiintifice anterior realizate. Noul studiu a fost publicat in revista „Social Influence”.

Sursa: www.7sur7.be

Natalia Talmacec

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate