Cura cu seva de mesteacan

Timp estimat de citire1 minut, 33 secunde

Mesteacanul, numit popular si arborele vietii, este un arbust foios de talie mica sau medie care creste in general in zonele cu clima temperata nordica. In unele culturi, mesteacanul este considerat un copac sfant datorita proprietatilor terapeutice, dar si datorita frumusetii sale. Mugurii de mesteacan contin ulei esential, benefic pentru caile respiratorii, iar cu funzele se pot face bai care ajuta la intarirea radacinii parului.

Seva din mesteancan, numita in Evul Mediu “apa de mesteacan” (datorita proprietatilor sale nutrivite, mineralizante, antiinflamatoare si energetice) este unul dintre cele mai bune sucuri pe care le poti consuma si este 100% natural. Seva de mesteacan este bogata in substrante nutritive, are un gust usor dulce, precum siropul de artar, si este folosita de sportivii de performanta in timpul recuperarii dupa efort fizic.

Seva de mesteacan – cum se obtine

Arborii din care se extrage seva trebuie sa fie ajunsi la maturitate, diamentrul trunchiului trebuie sa fie de aproximativ 30 de centimetri. Se face o incizie in forma literei V sau o gaura de 5 centimetri cam la 1 metru inaltime fata de sol. In locul inciziei se fixeaza o sticla pentru a colecta seva. La final, se acopera gaura cu ceara de albine pentru a ajuta la regenerarea mesteacanului. Seva de mesteacan este bogata in vitamina C si minerale, precum calciu, fosfor, cupru, potasiu, zinc, fier, magneziu, sodiu.

Este de preferat ca seva sa fie consumata imediat, deoarece fermenteaza. Totusi, aceasta poate fi conservata mai mult timp in congelator. Se recomandata consumul a 2 pahare pe zi.

Beneficiile consumului de seva de mesteacan

Consumul de seva de mesteacan este benefic pentru:

  • persoanele care au un ficat obosit sau lent;
  • persoanele care au o imunitate scazuta;
  • ameliorarea bolilor de piele (eczeme, cuperoza);
  • imbunatatirea vitalitatii;
  • mentinerea sanatatii cavitatii bucale;
  • sportivi: inainte sau dupa exercitiile de recuperare;
  • persoanelor care vor sa scada in greutate sau care au inceput sa scada in greutate

Marius Vasilescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate