Cum te ajuta internetul sa slabesti

Timp estimat de citire2 minute, 26 secunde

Chiar daca nu-ti recomandam sa stai pe net in loc sa mergi la sala de sport, exista un beneficiu proaspat demonstrat stiintific al navigarii online: te ajuta sa slabesti! In secolul super-vitezei, un mix inteligent intre motivatie gasita pe internet si sfaturi de slabit puse in practica in viata offline poate fi noua tendinta in materie de slabire.

Dr. Jeanne Johnston este responsabila de realizarea studiului de la Universitatea din Indiana prin care oamenii care vor sa slabeasca sunt invitati intr-o comunitate virtuala, pentru a compara rezultatele obtinute astfel cu cele dintr-un mediu clasic, fata in fata.

Timp de 12 saptamani, doua grupuri de persoane au petrecut cel putin 4 ore pe saptamana participand la intalniri virtuale sau reale cu alti membri ai unui club de slabit, in functie de grupul de care apartineau. Atat grupul virtual, cat si cel offline au primit sfaturi cu privire la nutritie, sport, posibilitatea de a-ti schimba stilul de viata pentru a slabi pe termen lung si modul in care puteau interactiona cu ceilalti pentru a primi sprijin pe parcursul procesului de slabire. Cu alte cuvinte, ambele grupuri primeau acelasi nivel de informatie, doar canalele de comunicare erau diferite.

Rolul pozitiv al cluburilor de slabit au devenit si mai accentuate in urma acestui studiu, intrucat membrii ambelor grupuri au slabit in jur de 5 kg, datorita sentimentului de responsabilizare pe care ti-l confera apartenenta la un astfel de grup, fie el virtual sau fata in fata.

Totusi, cercetatorii care au realizat studiul au observat un fenomen foarte interesant: persoanele care faceau parte dintr-un grup de sprijin online pentru slabit si-au imbunatatit semnificativ stilul de viata, intr-un mod durabil. Pe langa faptul ca au slabit la fel de mult cum au slabit si cei din grupul cu intalniri fata in fata, membrii clubului virtual si-au schimbat obiceiurile cu privire la orele de somn, la activitatea fizica si stilul de viata, per ansamblu. In plus, acestia erau mai motivati sa faca sport chiar si in zilele in care era vreme urata, in vacanta sau in zilele in care se simteau mai obositi ca de obicei.

Programele de slabit virtuale au rezultate atat de bune pentru ca se muleaza foarte bine pe dorintele fiecaruia si iti permit sa participi la ele in ciuda tuturor scuzelor pe care ti le-ai putea gasi pentru a nu ajunge la intalniri, cum ar fi vremea sau drumul prea lung. Comoditatea de a accesa o comunitate virtuala creeaza, paradoxal, dorinta de a avea o viata activa, de a face sport si de a manca sanatos.

Faptul ca in toiul noptii, cand simti ca nu mai rezisti tentatiei de a manca ceva “bun”, dar extrem de nesanatos, poti gasi sprijin intr-o comunitate pe care o accesezi cu doar cateva click-uri, te ajuta sa-ti inlocuiesti pofta de mancare cu o conversatie motivanta sau cateva sfaturi pretioase cu privire la modul in care ne putem stapani aceste porniri, pana la urma, auto-distructive.

Raluca Mateescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate