Cum sa mananci constient: strategii de aplicat

Ionut Iamandi, psiholog clinician

Timp estimat de citire1 minut, 16 secunde

Senzatia de control si validare

Planul inconstient ne determina in mod categoric modul de a reactiona si a ne comporta la anumiti stimuli. Nevoia de a te valida ca persoana te poate face sa crezi ca esti in concurenta cu persoanele cu care stai la masa, lucru care va duce la competitie pe plan alimentar. Incearca sa gasesti alte situatii de a te valida, evitand competitia alimentara.

Asaza alimentele sanatoase mai la vedere

Daca esti tentat sa rontai sau sa mananci intre mesele principale sau esti pofticios la vederea unor alimente, atunci asaza alimentele sanatoase la vedere si cat mai aproape. Daca vederea lor iti va face pofta si nu te vei putea abtine sa nu gusti, macar vei manca din alimente sanatoase care stii ca-ti fac bine si-ti aduc nutrientii de care ai nevoie zilnic.

Gandeste-te ca ai de facut un lucru important si placut dupa

Pentru a nu petrece prea mult timp la masa, gandeste-te ca ai de facut ceva placut imediat la incheierea mesei. Acest lucru te va face nerabdator si-ti va activa memoria si emotiile din copilarie atunci cand voiai sa termini mai repede masa pentru a te duce din nou afara sa te joci cu ceilalti copii. Aceasta situatie va fi benefica pentru relaxarea organismului si dobandirea unei stari de bine.

Mesteca intotdeauna lent! Conteaza foarte mult cantitatea pe care o mananci intr-o anumita perioada de timp. Mestecatul rapid inseamna ca vei manca o cantitate mai mare! Rezuma-te la o cantitate optima fara a conta cat stai la masa.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

psiholog clinician

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate