Cum a scapat Madonna de burta

Timp estimat de citire3 minute, 45 secunde

Fie ca functioneaza, fie ca nu, cert este ca dietele au devenit companiile inseparabile ale multor persoane atunci cand kilogramele in plus au un aspect inestetic. Regimurile sunt la indemana oricui, insa unele dintre ele se bucura de renume datorita persoanelor care le folosesc.

 

    
Dieta macrobiotica tinuta de Mel Gibson si Gwyneth Partlow

Actrita a angajat un bucatar care sa o insoteasca in toate deplasarile alaturi de micul frigider plin cu fructe si verdeturi. Creata in Orient de catre japonezul George Oshawa, dieta se bazeaza pe o filozofie de viata echilibrata si a inceput sa fie cunoscuta in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Ea cauta un echilibru intre nutritie, individ si natura. Eminamente vegetariana, se bazeaza pe principiile ying (cereale integrale) si yang (fructe si legume) si pe echilibrul dintre cele doua pentru a gasi armonia. Dieta are la baza excluderea zaharului alb, a alimentelor rafinate si prelucrate industrial, a carnii, a conservelor, a oualor, laptelui, bauturilor alcoolice, a dulciurilor, a cafelei, a grasimilor animale, a margarinei, a mierii si a fructelor tropicale. Alimentele de baza sunt  cerealele integrale (orez, orz, grau, porumb), legumele crude sau fierte si zarzavaturile. Doar ocazional este permis consumul de peste. O atentie speciala trebuie acordata felului in care se gatesc alimentele permise de aceasta dieta. Se prefera ca legumele sa fie fierte cu ajutorul vaporilor, coapte sau preparate la gratar, dar niciodata prajite.

Printre marile avantaje ale acestei diete este aportul de fibre. Cat despre dezavantaje, trebuie avut in vedere ca in primele faze ale dietei, se poate pierde masa musculara si poate genera episoade de malnutritie.
 Printre cei care au pariat pe aceasta dieta sunt Mel Gibson si Gwyneth Partlow. Celebra actrita sustine ca regimul macrobiotic nu numai ca i-a eliminat kilogramele in plus, dar a ajutat-o sa ajunga la un echilibru atat fizic, cat si psihic, sa isi puna ordine atat in viata profesionala, cat si in cea personala.

Dieta Atkins respectata de Catherine Zeta-Jones si Gery Halliwell
Nutritionistul Robert Atkins, care in anii ‘60 a venit cu o inovatie in randul dietelor, atribuie hidrocarbonatelor marirea greutatii corporale. De aceea, el a creat un regim bazat pe reducerea aproape totala a hidrocarbonatelor (paine, paste fainoase, cartofi, mamaliga si dulciuri). Dieta permite consumul nelimitat de proteine continute in carne, oua, peste si de grasimi din maioneza, ulei, unt, margarina. Acest regim a starnit multe controverse in lumea medicala. Nutritionistii s-au aratat contrariati de faptul ca Atkins a creat o dieta dezechilibrata, care ajuta la pierderea masei mulsculare si a apei din organism si nu la pierderea grasimilor. Dupa alti experti, dieta Atkins favorizeaza aparitia  tumorilor la colon. ~n zilele noastre, insa, dietei ii sunt recunoscute si apreciate calitatile sale in lupta cu kilogramele, demonstrandu-se chiar ca aceasta nu are efecte malefice asupra sanatatii inimii precum sustineau nutritionistii anilor ‘60. Trecand peste toate presupusele, demonstratele sau nu defecte ale dietei Atkins, aceasta se bucura de recunostinta starurilor de la Hollywood, printre care actrita Catherine Zeta-Jones, care nu recunoaste ca a tinut dieta Atkins, si cantareata Gery Halliwell, care au ajuns la o linie de invidiat datorita restrangerii hidrocarbonatelor si a consumului crescut de proteine.

Dieta The Zone se identifica cu Madonna si Cindy Crawford
The Zone este dieta care, de ceva timp, face furori printre vedetele din Cetatea Filmului. Se spune despre ea ca nu este agresiva si nici rapida ci, dimpotriva, permite pierderea in greutate in mod progresiv, pe termen prelungit. Cateva staruri nici nu au stat pe ganduri pentru a se alinia noii tendinte in materie de diete. Madonna a declarat ca imediat dupa nasterea celui de-al doilea copil a apelat la aceasta dieta si a fost impresionata de rezultate. Sandra Bullock a dat jos opt kilograme, Jennifer Aniston a slabit zece kilograme, Courtney Love cinci si Cindy Crawford sase kilograme.
Regimul este creat de dr. Barry Sears, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina si se bazeaza pe un echilibru intre hidrocarbonati, grasimi si proteine. Mesele zilnice sunt compuse din 40% hidrocarbonati (fructe, legume, verdeturi), 30% proteine si  30% grasimi nesaturate. Obiectivul dietei este pierderea in greutate in mod permanent, nu brusc, prevenirea imbolnavirilor si obtinerea unui nivel fizic maxim, prin reducerea zaharurilor, painii si prin consumul legumelor si a carnii fara grasimi. Singurele doua restrictii sunt hidrocarbonatii cu densitate mare, precum painea, pastele fainoase, orezul si unele alimente precum galbenusul de ou, carnea rosie cu multa grasime si zgarciuri. Cheia este realizarea a cinci mese pe zi (trei mese si doua aperitive), bazate pe produse proaspete.

Ana Macovei

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate