Copiii si Marea

Timp estimat de citire1 minut, 12 secunde

Marea, atat de prezenta in cantecele marinarilor si-n versurile poetilor dintotdeauna, ne incanta pe toti si ne relaxeaza prin peisajul vindecator: plaje nesfarsite de nisip,  scoici, alge, pietricele, melci, valuri inspumate,  pescarusi, vuietul vantului si mirosul sarat al brizei. Specialistii spun ca zgomotul valurilor modifica vibratiile creierului inducand o stare profunda de relaxare.

 Climatul marin imbunatateste metabolismul general cu aproape 15%. Acest lucru este important mai ales pentru copiii care sunt in crestere.
Lumina solara stimuleaza metabolismul calciului si fosforului. Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc. Pe omul sanatos, climatul marin il face mai vioi si mai tonic, il spala de griji, il binedispune, il caleste, printr-o revigorare generala. Si la copii, efectele terapeutice sunt completate de umiditatea creata de vaporii bogati in clorura de sodiu.
Actiunea apei stimuleaza schimburile nutritive, dar si adaptabilitatea pielii la variatiile de temperatura, crescand astfel rezistenta copilului la raceli. Expusa la soare, pielea delicata a unui  bebelus se poate inrosi chiar daca este o zi noroasa. Se stie ca expunerea la soare in doze optime are o actiune antirahitica prin sinteza vitaminei D la nivelului pielii, vitamina indispensabila fixarii calciului în oase. Iar apa sarata a marii stimuleaza si tonifica mucoasele din regiunea faringiana si activitatea amigdalelor. Marea e benefica pentru cei mici, copiii sunt fericiti pe malul marii, dar aveti grija ca baile de soare si de mare sa fie luate in doze mici!

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu