Ciocolata fara grasimi
Oamenii de stiinta au inlocuit particulele de grasime care se gasesc intr-o ciocolata normala cu substante lipsite de calorii precum apa, gel sau aer. Un grup de cercetatori britanici de la Universitatea din Birmingham a inventat ciocolata care are un continut scazut de grasimi si are in componenta ei aproape doua treimi apa.Oamenii de stiinta sustin ca noul produs are un gust identic cu alimentul obisnuit. Mai mult, noua ciocolata ofera senzatia de satietate imediat, dand posibilitatea gurmanzilor sa nu mai manance nimic timp de sase ore, deoarece produsul ofera senzatia de "plin" imediat ce a intrat in contact cu acidul gastric."Este gustarea ideala dintre mese. Aceasta ciocolata ne ajuta sa renuntam la prostul obicei de a mai rontai cate ceva, atunci cand stam la birou", spune dr. Philip Cox, autorul cercetarii. Pentru a ajunge la acest nou produs, oamenii de stiinta au inlocuit particulele de grasime, care se gasesc intr-o ciocolata normala, cu substante lipsite de calorii precum apa, gel sau aer. Mai mult, specialistii au conectat particulele de apa cu cristalele de unt de cacao.
22.02.2010
3168

Timp estimat de citire:
0 minute, 55 secunde
Benesio StresCalm, „Votat Produsul Anului” 2023, la categoria Suplimente naturale antistres!
17.05.2023