Cine ce gateste si la ce pofteste
Sa fii un pofticios, nu e bine, ar spune unii… Dar parca mai rau e sa te abtii de la toate bunatatile pe care le prepari si sa-i vezi pe ceilalti infruptandu-se. Biftec cu ciuperci, limba de vaca cu masline si salata de telina cu mere - sanatos, cu putine calorii si suna atat de gustos, nu-i asa? Vedetele continua sa ne destainuie retetele lor preferate. De data aceasta au acceptat propunerea noastra cei de la TVR2.Cristina Soloc te serveste cu un biftec cu ciuperci
Pentru pasionatii de motociclete, Cristina Soloc prezinta saptamanal emisiunea Moto Magia, iar pentru cei care adora ciupercile, vedeta de la TVR2 le propune Biftec cu ciuperci. „E o mancare delicioasa, destul de usor de preparat, dar si de digerat, iar ingredientele sunt la indemana oricui”, spune frumoasa prezentatoare. Daca doresti sa-ti alinti simtul gustativ, atunci ai nevoie de 1/2 kg muschi de vita, 25 g de ciuperci, 1 lingura de faina, 1 ceasca de ulei, 1 ceasca de smantana, 1 pahar de vin alb, sare, piper, verdeata tocata si… cu un pic de rabdare, intr-o ora te poti bucura de aceasta minunatie culinara! Iata cum se prepara: muschiul de vita il tai in felii potrivit de groase, pe care apoi le treci prin faina, le prajesti in ulei incins si le scoti pe o farfurie ca sa se scurga uleiul. In uleiul ramas pui ciupercile curatate si taiate felii subtiri, acoperi cratita (si astepti 15 minute sa scada). Adaugi vinul, sarea, piperul macinat, smantana si, peste 10 minute, si verdeata tocata. Peste sosul rezultat asezi cu grija biftecurile si pui cratita timp de 15 minute la cuptor. Singura problema, dupa cum spune Cristina, e ca „dupa ce stai la cratita o ora, farfuria se goleste in cateva minute!”
Gusturile alese ale lui Claudiu Lucaci
Realizatorul si prezentatorul Orei de stiri de la TVR2, Claudiu Lucaci, iubeste lucrurile bine facute. De la un jurnal de stiri bine realizat… pana la o mancare sofisticata, cum este Limba de vaca cu masline. Este una dintre mancarurile sale preferate, mai putin intalnita in restaurante, dar „interesanta pentru o masa privata cu invitati si cu mai putine calorii”, ne asigura realizatorul stirilor de la TVR2. In primul rand, ai nevoie de foarte mult entuziasm, apoi de o bucata de limba de vaca fara grasime, 3-400 g masline putin sarate, 2 -3 linguri de ulei de masline, 1 litru de sos de rosii , 100 ml de vin rosu, piper, coriandru, busuioc si boia de ardei dulce. Fierbi bine limba in apa cu un praf de sare si o cureti de pielita alba, dupa care o tai cuburi. Separat, rumenesti putina ceapa in ulei, dupa care adaugi carnea, sosul de rosii, maslinele si condimentele. Claudiu te sfatuieste sa fierbi acest continut rezultat la un foc scazut (eventual, ingrosi sosul cu un amestec de apa rece si faina). Spre sfarsit, adaugi un pahar de vin rosu si lasi sa mai fiarba putin. Cand e gata, poti servi si cu verdeata proaspata, te indeamna cunoscutul realizator.
01.11.2008
1424

Timp estimat de citire:
3 minute, 41 secundeO salata usoara pe placul Alinei Sorescu
Interpreta si prezentatoarea Alina Sorescu iti recomanda cu multa caldura salata de telina cu mere, deoarece e sanatoasa, gustoasa si usor de preparat! Pentru a pregati salata, Alina te sfatuieste sa folosesti 600 g de telina, 30 g de mere, 2 oua, 100 ml de ulei, 1 lingura de zeama de lamaie, 1/2 lingurita de mustar, sare si piper. Esti pregatit/a sa incerci ? Atunci alege cateva teline fragede, le cureti si le lasi timp de o ora la rece. Dupa aceea, le tai subtiri ca fideaua, le sarezi putin si le lasi sa mai stea 10 minute. Amesteci cu merele taiate si cu sosul format din galbenusurile de oua, mustarul, uleiul si zeama de lamaie, iar la final, adaugi in salata sare si piper dupa gust. Pofta buna!
Foto: TVR

De ce este indicat să-ți schimbi regimul de slăbire
13.09.2021