Cele mai simple ponturi pentru a slabi fara sa simti ca esti la regim

Timp estimat de citire1 minut, 21 secunde

Nu cumpara ce stii ca iti face rau

Cand iti faci cumparaturile saptamanale, ajungi, inevitabil, la rafturile cu dulciuri, covrigei, grisine, alune etc., pe care le cumperi pur si simplu ca ”sa fie ceva de rontait in casa”. Cum ar fi daca nu le-ai mai cumpara, pur si simplu? Iar cand ti-e pofta de o rontaiala, ia un mar sau un morcov. Placerea nu e la fel de mare, evident, insa dupa cateva luni de la renuntarea la ele vei simti o placere imensa urcandu-te pe cantar.

Dormi mai mult

Daca reusesti sa adaugi macar o ora la programul de somn, e excelent. In timpul somnului, organismul secreta mai multa leptina, un hormon care inhiba senzatia de foame si o amplifica pe cea de satietate, ceea ce face ca, in timpul zilei, sa nu simti asa de intens foamea. Studiile arata ca, pentru a folosi somnul ca aliat in slabire, e nevoie de cel putin sapte ore de somn pe noapte, cu conditia ca acesta sa fie unul profund si linistit.

Redu portiile

In teorie, portiile de mancare trebuie sa fie cam cat palma ta. Daca ai surplus de multe kilograme, probabil in acest moment depasesti cu mult limita. Ai doua variante: fie reduci portiile si-ti pui mai putin in farfurie, fie te ridici de la masa lasand ultimele imbucaturi. E o cauza nobila, nu se va supara nimeni ca nu termini tot ce ai in fata. Tine cont de faptul ca senzatia de satietate se instaleaza la cateva minute bune dupa ce ai incheiat masa, asa ca nu astepta sa simti ca nu mai poti pentru a spune stop.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate