Ceapa, cartofii si carnea de pui sunt ingredientele-vedeta la romani
Potrivit unui studiu comandat de Maggi si efectuat de Research International legat de obiceiurile alimentare in Romania, ceapa uscata este nelipsita de la masa romanilor. 36% dintre romani afirma ca ceapa este principalul ingredient atat la masa de pranz, cat si la cina.Topul este completat de cartofi, cu 29%, si, poate surprinzator pentru unii, de morcovi, cu 22%.Desi suntem recunoscuţi ca fiind un popor ce consuma preponderent carne de porc, romanii declara ca sunt mari amatori de carne de pui sau gaina, astfel ca 22% dintre mancarurile gatite pentru pranz si cina conţin acest tip de carne. De asemenea, principalul fel de mancare gatita consumat de romani ramane ciorba, fie ca este doar din legume sau conţine si carne.
Studiul Maggi arata, printre altele, faptul ca legumele proaspete se regasesc in 69% din mancarurile pentru masa de pranz sau de seara, lucru care denota preocuparea pentru o alimentaţie corecta.
Desi, in general, romanii considera ca adopta un stil de viaţa sanatos, doar 62% dintre acestia servesc micul dejun.
Studiul a fost efectuat la nivel naţional in perioada februarie-martie 2009, pe un esantion de 806 persoane, cu varste cuprinse intre 20-64 ani.
22.11.2009
1005

Timp estimat de citire:
0 minute, 57 secunde

Glucide bune vs rele, glucide rapide vs lente
02.06.2021