Ce mâncăm în zilele cu puțină mișcare

Timp estimat de citire1 minut, 32 secunde

Reguli simple

Ca să eviți scenariul descris mai sus, pune în aplicare principiile alimențației echilibrate, și anume: consumă porții generoase de legume de sezon, nu exagera cu amidonoasele, mănâncă zilnic proteine de calitate, lactate și puține fructe. Chiar dacă acum e mai dificil să te aprovizionezi mereu cu produse proaspete, asta nu înseamnă că nu poți mânca bine și corect. Câtă vreme nu sunt gătite într-un sos plin de zahăr, grăsimi și diverși conservanți, legumele congelate sau din conserve pot constitui opțiuni excelente pentru prepararea unor mâncăruri savuroase și hrănitoare. În ceea ce privește proteinele, fă-ți o prioritate din a alterna frecvent sursele animale (carne, ouă, pește etc.) cu cele vegetale (tofu, tempeh, linte, năut). Pe lângă faptul că asigură un efect de sațietate prelungit, acestea din urmă au avantajul de a putea fi păstrate mai mult timp decât carnea sau peștele proaspăt.

Feluri savuroase, dar mai ușoare

De voie, de nevoie, acum gătim cu toții des, ceea ce nu-i deloc rău. Controlând compoziția preparatelor, avem oportunitatea să ne asigurăm o dietă mai sănătoasă. Putem modifica rețetele preferate pentru a le face prietenoase cu silueta, înlocuind zahărul, untul, smântâna etc. Există o mulțime de sfaturi în acest sens. Fasolea roșie poate substitui făina în rețeta tortului de ciocolată, merele din compot – untul din rețeta de brioșe, iar ricotta – smântâna din rețeta de plăcintă cu spanac. Poți face paste din legume spiralate, pizza cu blat de conopidă sau mini-pizza din vinete – toate cu mult mai puține calorii decât rețetele convenționale!

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate