logo Slab sau Gras Tonica Group
Menu
  • Noutăți
        • Cifre îngrijorătoare: 60% dintre români suferă din cauza surplusului de greutate

          martie 13, 2023

          Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023

          februarie 16, 2023

          Studiu: cum reduc riscul de cancer intervențiile chirurgicale pentru slăbit

          februarie 14, 2023

          Studiu: ce legătură are greutatea cu Vitamina D

          februarie 10, 2023
  • Diete
        • Diete de slabit
        • Diete pentru îngrăsat
        • Diete Periculoase
        • Diete sănătoase
        • Cele mai eficiente metode de slăbire și cum să le aplici corect

          martie 20, 2023

          Tehnici pentru controlul porțiilor și reducerea consumului de alimente nesănătoase

          martie 15, 2023

          Dieta keto, pro și contra

          martie 13, 2023
  • Nutriție sănătoasa
        • Puterea Alimentelor
        • Igiena alimentației
        • Calorii alimente
        • Alimentatie sănătoasă pentru copii
        • Beneficii fructe și legume
        • Nutriție sportivă
        • Alimentația în sarcină
        • 7 semne ale lipsei de vitamina C

          martie 10, 2023

          Ce și cum să mâncăm pentru a avea o viață lungă, ferită de boli

          martie 9, 2023

          Da sau Nu consumului de apă minerală carbogazoasă?

          martie 9, 2023
  • Povești de succes
        • Postul intermitent l-a ajutat pe un medic din SUA să slăbească aproape 60 de kilograme în 18 luni

          ianuarie 12, 2023

          Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!

          februarie 15, 2021

          Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          septembrie 28, 2020

          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          ianuarie 13, 2020
  • Rețete
        • Rețete Dieta Keto
        • Rețete pentru Cină
        • Rețete Raw
        • Rețete Rina
        • Rețete sănătoase
        • Rețete smoothie
        • Dulciuri Sănătoase
        • Rețete Dieta Mediteraneeana
        • Rețete Detox
        • Rețete cu Carne
        • Rețete Dukan
        • Rețete pentru Copii
        • Rețete Diabetici
        • Rețete cu Pește
        • Rețete Pranz Sănătos
        • Rețete Celiaci
        • Rețete Mic Dejun Sănătos
        • Omleta vegană sau omleta de post: cum se face

          august 9, 2022

          Rețeta pepene verde prăjit: este senzația verii!

          august 5, 2022
  • Sănătate
        • Alergii alimentare
        • Diabet și boli de nutriție
        • Diete pentru prevenirea bolilor
        • Wellness - Stil de viată
        • Remodelare Corporala
        • Probleme și tulburări digestive cauzate de stres

          martie 27, 2023

          Legătura dintre alimentație și starea de oboseală cronică

          martie 9, 2023

          Diabet gestațional: care este regimul pe care trebuie să-l adopte viitoarea mămică?

          martie 8, 2023
  • Sport
        • Exerciții pentru slăbit
        • Interviuri cu sportivi
        • Personal Trainer
        • Exerciții cu picioarele pentru abdomen plat

          martie 10, 2023
          Spondiloza cervicala

          Exemple de exerciții care ameliorează simptomatologia în spondiloza cervicală

          martie 8, 2023

          Exerciții fizice care te ajută să arzi un număr mare de calorii

          martie 7, 2023
  • Psihologie
        • Sfaturi care te ajută să rămâi motivat (ă) și să urmezi un program de slăbire pe termen lung

          martie 21, 2023

          20 de rezoluții sănătoase pentru noul an

          decembrie 27, 2022

          3 lucruri de la care să te abții pentru o viață mai bună

          aprilie 22, 2021

          Psiholog: „Emoțiile negative întrețin dependența alimentară și mâncatul compulsiv”

          martie 19, 2021
  • Vedete
        • Vedete din Romania
        • Vedete internaționale
        • Faimosii XXL
        • Ce mănâncă Regele Charles în fiecare zi

          ianuarie 10, 2023

          Jenna Ortega din serialul Wednesday, vegană până să ajungă în România? Ce a făcut-o să renunțe la acest stil de viață

          decembrie 14, 2022

          Dieta lui Elon Musk: așa a scăpat CEO-ul Tesla și SpaceX de peste 9 kilograme!

          septembrie 7, 2022
  • Terapii alternative
        • Băile reci te-ar putea ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea

          decembrie 14, 2022

          5 plante pentru sănătatea ficatului

          septembrie 9, 2022

          Ayurveda și scăderea în greutate

          iulie 1, 2022

          Dieta cu suc de afine sau cum sa ai un abdomen de invidiat

          mai 13, 2022

Ce mananca strainii la ei acasa de Pasti

Bunatatile pregatite pentru sarbatoarea de Pasti ne fac sa uitam, de obicei, ca avem o dieta de respectat. Oare numai bucataria romaneasca este atat de atragatoare? Daca incercati retetele prezentate de noi veti fi convinsi ca tentatia este cel putin la fel de puternica si in Grecia sau Franta. Nu este vorba de deserturi fastuoase, ci de retete traditionale foarte gustoase, potrivite pentru atmosfera de familie din perioada Sarbatorilor de Pasti.

08.02.2009

Silviu Toma

1365

Timp estimat de citire:

5 minute, 0 secunde


 
Biscuiti de Pasti specifici pentru Grecia
Este un model de biscuiti care se prepara numai pentru sarbatoarea Pastelui si se impart intre prieteni impreuna cu ouale inrosite. Pentru preparare aveti nevoie de 1, 75 kg de faina, 125 g de unt, 250 g de zahar, 3 oua plus un ou batut, 125 ml lapte, o lingurita de praf de copt, coaja de lamaie sau o lingurita de esenta de vanilie, migdale decorticate si taiate felii subtiri. Amestecati untul cu zaharul, apoi puneti faina si laptele putin cate putin. Se pun apoi celelalte ingrediente in afara de oul batut si migdale. Framantati pana ce obtineti o pasta omogena. Din aceasta pasta se modeleaza forme subtiri si lungi de aproximativ 40 de centimetri. Impartiti fiecare forma in doua. Partile obtinute le impletiti sub forma de bagheta in spirala ale carei capete le uniti formand un cerc. Puneti compozitia pe un fund de lemn uns in prealabil cu unt, apoi turnati peste oul batut. Asezati apoi migdalele taiate in felii foarte subtiri. Lasati la copt timp de 16-18 minute la o temperatura de 180 de grade C. Biscuitii rezultati se servesc dupa ce s-au racit.

Prajitura de Pasti cu branza alba si fructe din Rusia
Pentru prepararea acestei prajituri este nevoie de ceva mai putin obisnuit: o tava in forma de piramida, care se gaseste si la noi in supermarketuri. In caz ca ati facut rost de ea, restul este foarte simplu. Va sunt necesare: 1, 5 kg branza alba consistenta (sa nu aiba mult zer), 250 g de zahar, 250 ml de smantana groasa, 200 g de unt, 4 oua proaspete, 125 g  fructe glasate, 125 g miez de nuca, o lingurita de esenta de vanilie. Pentru inceput lasati branza la stors intr-o sita, altfel prajitura risca sa-si piarda forma. Intr-un bol puneti peste fructele glasate esenta de vanilie pana ce acestea o absorb. Se zdrobeste branza cu o lingura si se adauga untul. Intr-o craticioara incalziti smantana pana ce se formeaza mici bule. Apoi, intr-un alt vas bateti ouale cu zahar peste care varsati smantana incalzita. Amestecati si puneti la foc mic, pana ce pasta este omogena. Atentie sa nu dea in fiert si sa nu faca mici cocoloase. Dupa ce luati de pe foc, caserola va fi pusa la rece intr-un vas mai mare plin cu gheata. Miezul de nuca este adaugat amestecului de branza si unt. Toata compozitia se toarna in tava. Se lasa la rece timp de opt ore. Tava e bine sa aiba un orificiu prin care sa se scurga surplusul de umezeala. Prajitura se serveste rece.

Nid de Paques – Cuib de Pasti din Franta
Pentru ouale inrosite  sau de ciocolata aveti nevoie de un cuib gustos unde sa le pastrati. Noi va dam reteta cuibului. Ca ingrediente (pentru 4 persoane) aveti nevoie de 250 g de faina, 250 g de unt, 200 g de zahar tos si 150 de g de zahar cristalizat, o portocala, patru oua, o jumatate de pachetel de drojdie, o jumatate de litru de suc de portocale, 100 de grame din coaja unor portocale glasate, cateva oua pentru decor. Se da pe razatoare coaja de lamaie sau de portocala. Untul se bate crema dupa care adaugati zaharul putin cate putin, apoi ouale, faina, sucul de fructe, drojdia si coaja de portocala. Puneti totul intr-o tava si lasati la copt timp de 20 de minute la o temperatura de 200 de grade C. Intre timp puneti zaharul cristalizat sa se topesca intr-un pahar cu suc de portocale si taiati cojile fructelor asemanator cu niste mici crengute. Dupa coacere se scoate prajitura cu grija din tava, inca de cand este calda, si se stropeste din belsug cu sucul de portocale in care s-a dizolvat zaharul cristalizat. Dupa ce prajitura s-a racit, adaugati cojile de portocala pentru a forma un cuib, in care veti aseza ouale de ciocolata. Veti obtine o bucurie culinara si …estetica!

Italienii recomanda Pastiera napolitana
Este un desert traditional mai ales pentru locuitorii orasului Neapole. Prepararea lui este un pic dificila si aveti nevoie de ceva mai multe ingrediente, dar la masa de Pasti, meritati o astfel de delicatesa. Pentru doua mici tarte va trebuie: 600  g de faina, 300  g de zahar, 300  g de unt plus o lingura pe care o veti folosi la ungerea farfuriilor, 6 oua proaspete, o lingura de vermut alb. Pentru prima umputura sunt necesare: 450 g de orez cu bobul rotund, o jumatate de litru de apa, o jumatate de litru de lapte, un praf de sare, coaja de lamaie, o lingura de zahar, o jumatate de lingura de scortisoara.

Pentru a doua umplutura sunt necesare: 500 g branza, 500 g zahar, 6 oua proaspete si cu albusurile separate, o lingura de scortisoara, doua linguri de coniac, 150 g de fructe glasate. Prepararea tartelor: Amestecati untul cu zaharul, apoi adaugati ouale, faina si vermutul, intr-un amestec care sa fie cat mai mai omogen. Compozitia de imparte in doua si se pune la racit timp de 30-60 minute.

Umplutura: Fierbeti orezul timp de 15 minute, scurgeti apa si adaugati laptele, coaja de lamaie, zaharul si scortisoara. Amestecul este fiert din nou pana ce se evapora laptele. Apoi se lasa la racit. Pentru a doua umplutura amestecati bine zaharul cu branza si adaugati ouale, impreuna cu scortisoara, coniacul, fructele glasate. Ouale trebuie batute spuma si adaugate amestecului. Pe doua farfurii unse cu unt asezati compozitia pentru tarte peste care adaugati cate un strat din prima si a doua umplutura. Pe deasupra se acopera cu compozita pentru tarte si se lasa la cuptor timp de o ora la temperature de 120 de grade C. Se tine la rece inainte de a scoate din tava. Prajitura se serveste pudrata cu zahar.

Silviu Toma

 

 

 


 

Etichete:

Articole recomandate din categoria Uncategorized

De ce este indicat să-ți schimbi regimul de slăbire
Multe persoane vor să piardă în greutate cu orice preț și într-un interval cât mai scurt de t..

13.09.2021

Stan Stefan
Glucide bune vs rele, glucide rapide vs lente

02.06.2021

Dr. Alin Popescu
O cafea tare înainte de antrenament crește arderea grăsimilor

05.04.2021

Natalia Talmacec
noutati
Dieta în copilărie, hotărâtoare pentru sănătatea viitoare

17.02.2021

Natalia Talmacec
noutati
Nu toți pacienții confirmați cu COVID-19 produc anticorpi protectori

08.10.2020

Natalia Talmacec
noutati
Dieta hiposodata

01.03.2019

Natalia Talmacec
Legumele verzi mentin creierul tanar

31.08.2018

tonica

Cele mai vizualizate articole

  1. Dieta Dukan de la A la Z
    02.12.2020
    306 1031256
  2. Dieta cu supa de varza
    01.07.2013
    182 345253
  3. Regimul Oshawa
    02.07.2013
    181 348188
  4. “Am slabit 26 de kilograme cu Kangoo Jumps”
    07.08.2013
    150 294512
  5. 12 kg intr-o luna!
    19.10.2006
    66 160143

Instrumente de sănătate

Calculator greutate ideală
Calculator hidratare optimă
Calculator rata metabolismului bazal
Calculator procent grăsime corporală
Calculator indice masă corporală
Editorial Vedete Reviste Psihologie

Recomandări din alte categorii

Slab sau Gras aprilie-mai 2020. Ediție online gratuită!
Cele mai eficiente metode de slăbire și cum să le aplici corect
Exerciții cu picioarele pentru abdomen plat
Trusa de vacanta pentru o vara de nota 10
Adevarat / Fals despre beneficiile dietei fără gluten
Retete de sanatate de la Naturalis
slab-sau-gras
facebook
instagram
youtube
tonica group
Despre
  • Povestea Slab sau Gras
  • Sitemap
  • Regulamente concursuri
Contact
  • Contactează-ne
  • Publicitate
Parteneri
  • Noutăți
  • Diete
Solutionarea alternativa a litigiilor
Solutionarea online a litigiilor
newsletter-icon
Copyright © Tonica Group 2023
  • Termeni și condiții
  • Contactează-ne