logo Slab sau Gras Tonica Group
Menu
  • Noutăți
        • Produse din portofoliul Catena, premiate la Gala Votat Produsul Anului 2022

          iunie 17, 2022
          Anca Vlad (dreapta), alături de Otilia Ostrotki, director general Tonica Group, si Alina Marinescu, director general Catena

          Anca Vlad, președinta Fildas-Catena, premiată la Gala femeilor remarcabile

          iunie 16, 2022

          Studiu: cum reduc riscul de cancer intervențiile chirurgicale pentru slăbit

          iunie 14, 2022

          Un nou magazin Catena Pas cu Pas Tehnică Medicală vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor

          iunie 9, 2022
  • Diete
        • Diete de slabit
        • Diete pentru îngrăsat
        • Diete Periculoase
        • Diete sănătoase
        • Cum să opriți creșterea în greutate după instalarea menopauzei?

          iunie 30, 2022

          Cum să-ți pregătești corpul pentru sezonul estival

          iunie 28, 2022

          Care este ora ideală pentru cină?

          iunie 14, 2022
  • Nutriție sănătoasa
        • Puterea Alimentelor
        • Igiena alimentației
        • Calorii alimente
        • Alimentatie sănătoasă pentru copii
        • Beneficii fructe și legume
        • Nutriție sportivă
        • Alimentația în sarcină
        • Ce să mâncăm sau să nu mâncăm când zburăm cu avionul

          iunie 17, 2022

          5 băuturi pe care nu le asociem cu sănătatea – cum ne pot ajuta

          iunie 6, 2022

          Cum păstrăm corect ouăle și laptele în frigider: greșeli pe care le facem fără să știm

          mai 20, 2022
  • Povești de succes
        • Cel mai sexy saxofonist din România s-a transformat total!

          februarie 15, 2021

          Transformare radicală: cum a reușit să slăbească un tip însingurat și deprimat

          septembrie 28, 2020

          „Am dat jos peste 16 kg în 5 luni”

          ianuarie 13, 2020

          A scăpat de dependența de plăcinte și a dat jos peste 150 kg

          octombrie 29, 2019
  • Rețete
        • Rețete Dieta Keto
        • Rețete pentru Cină
        • Rețete Raw
        • Rețete Rina
        • Rețete sănătoase
        • Rețete smoothie
        • Dulciuri Sănătoase
        • Rețete Dieta Mediteraneeana
        • Rețete Detox
        • Rețete cu Carne
        • Rețete Dukan
        • Rețete pentru Copii
        • Rețete Diabetici
        • Rețete cu Pește
        • Rețete Pranz Sănătos
        • Rețete Celiaci
        • Rețete Mic Dejun Sănătos
        • Rețetă de clătite americane fără zahăr

          mai 23, 2022

          4 rețete de salată de vară: gata în câteva minute!

          mai 23, 2022
  • Sănătate
        • Alergii alimentare
        • Diabet și boli de nutriție
        • Diete pentru prevenirea bolilor
        • Wellness - Stil de viată
        • Remodelare Corporala
        • Insuficiența cardiacă – hidratați-vă corect pentru a o putea preveni

          iunie 23, 2022

          Exercitii fizice recomandate in spondiloza cervicala

          iunie 17, 2022

          Cum să ai vara o imunitate excelentă

          iunie 16, 2022
  • Sport
        • Exerciții pentru slăbit
        • Interviuri cu sportivi
        • Personal Trainer
        • Top exerciții cu fit ball care te vor ajuta să slăbești

          decembrie 8, 2021

          Provocare de 30 de zile: tonifiere totală

          iunie 14, 2021

          Mituri explicate despre activitatea fizică

          iunie 10, 2021
  • Psihologie
        • 20 de rezoluții sănătoase pentru noul an

          decembrie 27, 2021

          3 lucruri de la care să te abții pentru o viață mai bună

          aprilie 22, 2021

          Psiholog: „Emoțiile negative întrețin dependența alimentară și mâncatul compulsiv”

          martie 19, 2021

          Singurătatea și foamea, o relație oficializată

          februarie 22, 2021
  • Vedete
        • Vedete din Romania
        • Vedete internaționale
        • Faimosii XXL
        • Dieta lui Jennifer Lopez: cele 5 reguli pe care diva le respectă cu strictețe

          iunie 10, 2022

          Cât a slăbit starleta Kim Kardashian ca să încapă în rochia iconică a lui Marilyn Monroe

          mai 30, 2022

          Dieta lui Simon Cowell. Cele 4 alimente la care celebrul star Tv a renunțat pentru a slăbi

          mai 18, 2022
  • Terapii alternative
        • Ayurveda și scăderea în greutate

          iulie 1, 2022

          Dieta cu suc de afine sau cum sa ai un abdomen de invidiat

          mai 13, 2022

          5 ceaiuri pentru sănătatea rinichilor

          mai 11, 2022

          Talasoterapia, sănătate la malul mării

          iunie 25, 2021

Ce mananca strainii la ei acasa de Pasti

Bunatatile pregatite pentru sarbatoarea de Pasti ne fac sa uitam, de obicei, ca avem o dieta de respectat. Oare numai bucataria romaneasca este atat de atragatoare? Daca incercati retetele prezentate de noi veti fi convinsi ca tentatia este cel putin la fel de puternica si in Grecia sau Franta. Nu este vorba de deserturi fastuoase, ci de retete traditionale foarte gustoase, potrivite pentru atmosfera de familie din perioada Sarbatorilor de Pasti.

08.02.2009

Silviu Toma

1253

Timp estimat de citire:

5 minute, 0 secunde


 
Biscuiti de Pasti specifici pentru Grecia
Este un model de biscuiti care se prepara numai pentru sarbatoarea Pastelui si se impart intre prieteni impreuna cu ouale inrosite. Pentru preparare aveti nevoie de 1, 75 kg de faina, 125 g de unt, 250 g de zahar, 3 oua plus un ou batut, 125 ml lapte, o lingurita de praf de copt, coaja de lamaie sau o lingurita de esenta de vanilie, migdale decorticate si taiate felii subtiri. Amestecati untul cu zaharul, apoi puneti faina si laptele putin cate putin. Se pun apoi celelalte ingrediente in afara de oul batut si migdale. Framantati pana ce obtineti o pasta omogena. Din aceasta pasta se modeleaza forme subtiri si lungi de aproximativ 40 de centimetri. Impartiti fiecare forma in doua. Partile obtinute le impletiti sub forma de bagheta in spirala ale carei capete le uniti formand un cerc. Puneti compozitia pe un fund de lemn uns in prealabil cu unt, apoi turnati peste oul batut. Asezati apoi migdalele taiate in felii foarte subtiri. Lasati la copt timp de 16-18 minute la o temperatura de 180 de grade C. Biscuitii rezultati se servesc dupa ce s-au racit.

Prajitura de Pasti cu branza alba si fructe din Rusia
Pentru prepararea acestei prajituri este nevoie de ceva mai putin obisnuit: o tava in forma de piramida, care se gaseste si la noi in supermarketuri. In caz ca ati facut rost de ea, restul este foarte simplu. Va sunt necesare: 1, 5 kg branza alba consistenta (sa nu aiba mult zer), 250 g de zahar, 250 ml de smantana groasa, 200 g de unt, 4 oua proaspete, 125 g  fructe glasate, 125 g miez de nuca, o lingurita de esenta de vanilie. Pentru inceput lasati branza la stors intr-o sita, altfel prajitura risca sa-si piarda forma. Intr-un bol puneti peste fructele glasate esenta de vanilie pana ce acestea o absorb. Se zdrobeste branza cu o lingura si se adauga untul. Intr-o craticioara incalziti smantana pana ce se formeaza mici bule. Apoi, intr-un alt vas bateti ouale cu zahar peste care varsati smantana incalzita. Amestecati si puneti la foc mic, pana ce pasta este omogena. Atentie sa nu dea in fiert si sa nu faca mici cocoloase. Dupa ce luati de pe foc, caserola va fi pusa la rece intr-un vas mai mare plin cu gheata. Miezul de nuca este adaugat amestecului de branza si unt. Toata compozitia se toarna in tava. Se lasa la rece timp de opt ore. Tava e bine sa aiba un orificiu prin care sa se scurga surplusul de umezeala. Prajitura se serveste rece.

Nid de Paques – Cuib de Pasti din Franta
Pentru ouale inrosite  sau de ciocolata aveti nevoie de un cuib gustos unde sa le pastrati. Noi va dam reteta cuibului. Ca ingrediente (pentru 4 persoane) aveti nevoie de 250 g de faina, 250 g de unt, 200 g de zahar tos si 150 de g de zahar cristalizat, o portocala, patru oua, o jumatate de pachetel de drojdie, o jumatate de litru de suc de portocale, 100 de grame din coaja unor portocale glasate, cateva oua pentru decor. Se da pe razatoare coaja de lamaie sau de portocala. Untul se bate crema dupa care adaugati zaharul putin cate putin, apoi ouale, faina, sucul de fructe, drojdia si coaja de portocala. Puneti totul intr-o tava si lasati la copt timp de 20 de minute la o temperatura de 200 de grade C. Intre timp puneti zaharul cristalizat sa se topesca intr-un pahar cu suc de portocale si taiati cojile fructelor asemanator cu niste mici crengute. Dupa coacere se scoate prajitura cu grija din tava, inca de cand este calda, si se stropeste din belsug cu sucul de portocale in care s-a dizolvat zaharul cristalizat. Dupa ce prajitura s-a racit, adaugati cojile de portocala pentru a forma un cuib, in care veti aseza ouale de ciocolata. Veti obtine o bucurie culinara si …estetica!

Italienii recomanda Pastiera napolitana
Este un desert traditional mai ales pentru locuitorii orasului Neapole. Prepararea lui este un pic dificila si aveti nevoie de ceva mai multe ingrediente, dar la masa de Pasti, meritati o astfel de delicatesa. Pentru doua mici tarte va trebuie: 600  g de faina, 300  g de zahar, 300  g de unt plus o lingura pe care o veti folosi la ungerea farfuriilor, 6 oua proaspete, o lingura de vermut alb. Pentru prima umputura sunt necesare: 450 g de orez cu bobul rotund, o jumatate de litru de apa, o jumatate de litru de lapte, un praf de sare, coaja de lamaie, o lingura de zahar, o jumatate de lingura de scortisoara.

Pentru a doua umplutura sunt necesare: 500 g branza, 500 g zahar, 6 oua proaspete si cu albusurile separate, o lingura de scortisoara, doua linguri de coniac, 150 g de fructe glasate. Prepararea tartelor: Amestecati untul cu zaharul, apoi adaugati ouale, faina si vermutul, intr-un amestec care sa fie cat mai mai omogen. Compozitia de imparte in doua si se pune la racit timp de 30-60 minute.

Umplutura: Fierbeti orezul timp de 15 minute, scurgeti apa si adaugati laptele, coaja de lamaie, zaharul si scortisoara. Amestecul este fiert din nou pana ce se evapora laptele. Apoi se lasa la racit. Pentru a doua umplutura amestecati bine zaharul cu branza si adaugati ouale, impreuna cu scortisoara, coniacul, fructele glasate. Ouale trebuie batute spuma si adaugate amestecului. Pe doua farfurii unse cu unt asezati compozitia pentru tarte peste care adaugati cate un strat din prima si a doua umplutura. Pe deasupra se acopera cu compozita pentru tarte si se lasa la cuptor timp de o ora la temperature de 120 de grade C. Se tine la rece inainte de a scoate din tava. Prajitura se serveste pudrata cu zahar.

Silviu Toma

 

 

 


 

Etichete:

Articole recomandate din categoria Uncategorized

De ce este indicat să-ți schimbi regimul de slăbire
Multe persoane vor să piardă în greutate cu orice preț și într-un interval cât mai scurt de t..

13.09.2021

Stan Stefan
Glucide bune vs rele, glucide rapide vs lente

02.06.2021

Dr. Alin Popescu
O cafea tare înainte de antrenament crește arderea grăsimilor

05.04.2021

Natalia Talmacec
noutati
Dieta în copilărie, hotărâtoare pentru sănătatea viitoare

17.02.2021

Natalia Talmacec
noutati
Nu toți pacienții confirmați cu COVID-19 produc anticorpi protectori

08.10.2020

Natalia Talmacec
noutati
Dieta hiposodata

01.03.2019

Natalia Talmacec
Legumele verzi mentin creierul tanar

31.08.2018

tonica

Cele mai vizualizate articole

  1. Dieta Dukan de la A la Z
    02.12.2020
    306 1027373
  2. Dieta cu supa de varza
    01.07.2013
    182 341858
  3. Regimul Oshawa
    02.07.2013
    181 345649
  4. “Am slabit 26 de kilograme cu Kangoo Jumps”
    07.08.2013
    150 291797
  5. 12 kg intr-o luna!
    19.10.2006
    66 155282

Instrumente de sănătate

Calculator greutate ideală
Calculator hidratare optimă
Calculator rata metabolismului bazal
Calculator procent grăsime corporală
Calculator indice masă corporală
Psihologie Editorial Reviste Evenimente Noutati

Recomandări din alte categorii

20 de rezoluții sănătoase pentru noul an
Dieta lui Jennifer Lopez: cele 5 reguli pe care diva le respectă cu strictețe
Produse din portofoliul Catena, premiate la Gala Votat Produsul Anului 2022
Retete de sanatate de la Naturalis
Cum să opriți creșterea în greutate după instalarea menopauzei?
Slab sau Gras aprilie-mai 2020. Ediție online gratuită!
slab-sau-gras
facebook
instagram
youtube
tonica group
Despre
  • Povestea Slab sau Gras
  • Sitemap
  • Regulamente concursuri
Contact
  • Contactează-ne
  • Publicitate
Parteneri
  • Noutăți
  • Diete
newsletter-icon
Copyright © Tonica Group 2022
  • Termeni și condiții
  • Contactează-ne