Cate calorii arde un click?

Timp estimat de citire0 minute, 40 secunde

Ne petrecem din ce in ce mai mult timp in fata calculatoarelor si, chiar daca la sfarsitul unei zile de lucru la birou ne simtim epuizati, corpul nostru nu depune un efort semnificativ. Totusi, un grup de experti japonezi de la publicatia PHP Science World Shinsho a calculat cate calorii arde un click, iar rezultatul este satisfacator.Conform publicatiei japoneze, un click arde 1,4 calorii, bazat pe un deget aratator cu un volum de 10,8 centimetri cubi, cu o greutate de 11,7 grame, ce are nevoie de 195 micromoli de ATP (trifosfat de adenozina) pentru a misca muschii degetului aratator la fiecare click. Chiar daca acest studiu a masurat caloriile arse de un click, suntem siguri ca nimeni nu va reusi sa arda suficiente calorii doar prin click-uri repetate. Ar fi prea simplu, nu-i asa?

Raluca Baciu

Sursa: Yahoo! Japonia

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate