Care este cea mai buna reteta pentru slabit?

Timp estimat de citire0 minute, 58 secunde

Concursul american de slabit The Biggest Loser prezinta lupta cu kilogramele in plus a unor adulti obezi, iar un grup de cercetatori s-au hotarat sa afle, analizand datele participantilor la acest show, care este cea mai buna reteta pentru slabit.

La inceputul programului, in saptamana 6 si in saptamana 30, cercetatorii au masurat grasimea din organism, consumul total de energie si rata metabolica in stare de inactivitate. Participantii au slabit in medie cate 58 de kilograme, 82% din aceasta greutate provenind din grasimea din corp si restul din muschi. Pastrarea musculaturii in timpul procesului de slabit ofera un numar de beneficii, inclusiv scaderea riscului de accidentare, dar si forta si mobilitate mai mare, conform cercetatorilor de la Institutul National de Diabet si Boli Digestive si Renale din Marea Britanie.

In urma acestui studiu, s-a ajuns la concluzia ca reteta cea mai buna pentru slabit nu este deloc miraculoasa. Din contra, ea consta in combinarea activitatii fizice intense si alimentatia sanatoasa, reteta la care au apelat toti participantii la show-ul de slabit. Spre deosebire de diete, aceasta combinatie te scapa de excesul de grasime din organism si te ajuta sa-ti pastrezi musculatura intacta, in acelasi timp.

Raluca Baciu

 

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate