Cancerul si alimentele

Timp estimat de citire1 minut, 1 secunda

Cancerul este o boala genetica, care afecteaza organismul din cauza alterarii genelor. Genomul (grupare de gene care formeaza codul genetic ADN) este insarcinat sa controleze cresterea celulara. In aceasta actiune nu sunt implicate toate tipurile de gene, ci doar unele din milioanele existente care formeaza genomul uman. In cadrul acestui cod genetic exista, de asemenea, si gene protectoare care suprima tumorile.

Exista doua tipuri de tumori: benigne si maligne, care apar in urma unor cauze interne sau externe. La cauze interne putem mentiona alteratiile genetice, hormonale sau imunologice. In cadrul cauzelor externe intra razele X, cele chimice provenite din alimente si substante toxice precum si razele biologice care sunt o urmare a virusilor si a bacteriilor.
 Compusii cancerigeni relationati cu alimentele pot fi de diferite tipuri:

  • Materiale existente in alimente;
  • Procese culinare sau tehnologice;
  • Alterarea sau prezenta ciupercilor la nivelul alimentelor;
  • Formarea unor substante din alimente in substante canceroase;
  • Variatii de echilibru ale substantelor nutritive in cadrul dietei, de exemplu, exces de grasimi sau de alcool.

Exista si substante anticancerigene in unele alimente, care protejaza in fata aparitiei cancerului:

  • Fibrele dilueaza substantele cancerigene;
  • Vitamina A favorizeaza eliminarea radicalilor liberi;
  • Vitamina E si C sunt antioxidante;
  • Calciul este implicat in reglarea raspunsului celular.

Ana Macovei

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu