Cancerul si alimentele
Cancerul este o boala genetica, care afecteaza organismul din cauza alterarii genelor. Genomul (grupare de gene care formeaza codul genetic ADN) este insarcinat sa controleze cresterea celulara. In aceasta actiune nu sunt implicate toate tipurile de gene, ci doar unele din milioanele existente care formeaza genomul uman. In cadrul acestui cod genetic exista, de asemenea, si gene protectoare care suprima tumorile.
05.02.2009
755

Timp estimat de citire:
1 minut, 1 secunda
Exista doua tipuri de tumori: benigne si maligne, care apar in urma unor cauze interne sau externe. La cauze interne putem mentiona alteratiile genetice, hormonale sau imunologice. In cadrul cauzelor externe intra razele X, cele chimice provenite din alimente si substante toxice precum si razele biologice care sunt o urmare a virusilor si a bacteriilor.
Compusii cancerigeni relationati cu alimentele pot fi de diferite tipuri:
- Materiale existente in alimente;
- Procese culinare sau tehnologice;
- Alterarea sau prezenta ciupercilor la nivelul alimentelor;
- Formarea unor substante din alimente in substante canceroase;
- Variatii de echilibru ale substantelor nutritive in cadrul dietei, de exemplu, exces de grasimi sau de alcool.
Exista si substante anticancerigene in unele alimente, care protejaza in fata aparitiei cancerului:
Ana Macovei

De ce este indicat să-ți schimbi regimul de slăbire
13.09.2021