Campanie de consultatii gratuite pentru copii cu probleme de greutate

Timp estimat de citire:

1 minut, 51 secunde

Campania de consultatii gratuite “Copil Sanatos” se adreseaza tuturor copiilor cu varsta intre 0 si 15 ani si este lansata in contextul in care in Romania sunt din ce in ce mai multi copii cu probleme de greutate. “Patru din cinci copii supraponderali vor deveni adulti obezi. Acestea sunt cele mai recente statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, referitoare la evolutia greutatii populatiei, iar Romania ocupa deja un ingrijorator loc trei in Europa, la capitolul persoane supraponderale. De aceea am lansat campania , de diagnosticare si tratament pentru copii cu probleme de greutate si tulburari alimentare”, declara dr. Stelian Sarlea, director general la Centrul Medical Asteco.

 

Campania cuprinde un program complet personalizat de control al greutatii, realizat pe baza unui concept integrat de diagnostic si tratament. In cadrul unei singure consultatii, o echipa formata din medic pediatru, nutritionist, endocrinolog, psiholog si kinetoterapeut va realiza o investigatie completa a sanatatii copilului, identificand cauzele excesului ponderal.

Ulterior, familia va beneficia de un program personalizat de alimentatie, efort fizic si consiliere parentala prin care copilul sa poata reveni la un grafic normal de crestere.
“Speram ca prin aceasta initiativa sa venim in sprijinul parintilor care se confrunta cu problema excesului ponderal al copiilor, ajutandu-i sa inteleaga ca un efort bine directionat din partea lor ii poate scuti pe copii de o viata intreaga de diete si afectiuni cronice. Atat in Cluj, cat si la nivel national, problema lipsei de alternative in ceea ce priveste nutritia pediatrica afecteaza foarte multe familii. De aceea am constituit o echipa medicala mixta, care sa ofere toata paleta de servicii de care familia unui copil cu probleme de greutate are nevoie: de la consultul pediatric, pana la analizele necesare, nutritia specifica, dar si consiliere psihologica pentru ajustarea obiceiurilor alimentare si de stil de viata. Asa ca ii asteptam pe cat mai multi copii si parinti sa apeleze cu incredere la programul “, a mai declarat dr. Sarlea.

Consultatiile gratuite vor fi facute in perioada 1 – 15 decembrie 2010, in limita programului disponibil, de luni pana vineri intre orele 14.00 – 20.00 si sambata intre orele 9.00 – 13.00, la sediul din Cluj-Napoca al Centrului Medical Asteco (Str. Constantin Brancusi nr. 105).
Pentru detalii si programari puteti suna la numarul de telefon 0751.631.688 sau vizita site-ul http://www.astecolifestyle.com/copil-sanatos

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate