Calorii alimente

1323777348 picture1

Caloriile – cat, cum, unde

In fiecare numar al revistei “Slab sau Gras” intalnim numeroase articole in care se vorbeste despre calorii.
1323691998 picture1

Valori calorice

Tipuri de regim alimentar sever cu valori calorice diferite
1323687240 picture1

Cum sa ne calculam necesarul caloric

… caloriile conteaza! Caloria reprezinta unitatea de masura a energiei continuta intr-o anumita cantitate de aliment (in general la 100 g). La origine, caloria este o unitate de masura fizica: este cantitatea de caldura necesara pentru a creste temperatura unui gram de apa cu un grad. In nutritie valoarea energetica…
1323261291 picture1
Este greu sa ne dam seama cu precizie de cite calorii avem nevoie pe timpul unei zile. Pentru a ne ajuta nutritionistii au dezvoltat notiunea de metabolism de baza (metabolismul bazal. Metabolismul de baza ne indica caloriile minime necesare organismului petru o zi.
mai-putine-calorii-la-masa
Alimentele nu sunt in esenta bune sau rele. Hrana reprezinta combustibil pentru organism, si in forma sa simpla este compusa dintr-o multime de substante chimice, organizate in grupuri nutritionale numite proteine, glucide si grasimi. Un aliment poate deveni „rau” doar cand este dezechilibrat, supra-procesat si deturnat de la starea sa…
1292319763 picture1
Cum sa arzi mai multe calorii? Facand miscare, ar fi primul raspuns la care ne gandim. Exista insa o multime de trucuri prin care sa ne ajutam organismul sa consume caloriile in exces. Iata ce poti face.
calorii

Calorii cu… plus si cu minus

Va propunem sa facem impreuna o incursiune in ceea"ce inseamna calorii - atat cele pe care le "aducem" in organism precum si cele "arse", consumate in timpul diverselor activitati fizice agreate de marea majoritate a oamenilor.

Video

Catena sustine campionii