Bucatarul de Aur al Bucurestiului

Timp estimat de citire2 minute, 21 secunde

A patra editie a competiei de arta culinara “Bucatarul de Aur al Bucurestiului”, s-a incheiat pe 18 decembrie, cu o Seara de Gala, in cadrul careia cei peste 70 de invitati s-au bucurat de regal gastronomic, dar si de un spectacol plin de culoare. Organizatorul evenimentului, Federatia Bucatarilor din Romania, a inglobat intr-un singur eveniment arta culinara, caritatea, muzica, dansul si arta fotografica, realizand un spectacol complet.

Gastronomia romaneasca, cea care a dat nastere ideii acestui concurs, a avut reprezentanti care au onorat-o prin munca si talentul lor. Cele patru echipe calificate din semifinala au incantat invitatii cu bucate alese inspirate din bucataria romaneasca, insa toate pregatite intr-o maniera moderna. Bran Arpad de la Buffalo Steak House, Ivan Florin Marian de la Casa Mediterana, Dobre Alexandru de la Casa Doina si Lazar Cristian de la Grand Hotel Continental au demonstrat ca arta culinara romaneasca este versatila si poate fi nu numai gustoasa, dar poate incanta si privirile. Alaturi de acestia au mai pregatit cate 8 meniuri reprezentantii gazdelor, bucatarii de la Casa Doina “La Parc”, echipa nationala olimpica de juniori a Romaniei, condusa de Dragos Bercea si castigatorul editiei de anul trecut, Eugen Grosu.

Seara de gala a fost presarata cu momente muzicale sustinute de formatia Five O’clock, de reprezentantii de dans, dar si de o licitatie de fotografii realizate pentru a omagia munca taranului roman. Initiatorul proiectului, bucatarul francez David Contant, doreste prin acest proiect sa scoata in evidenta bogatia de ingrediente de pe teritoriul Romaniei si modul in care arta culinara la cel mai inalt grad de rafinament le poate folosi. Toate aceste momente au fost prezentate de Romana Rista, fata care gateste o flori, o pasionata a gastronomiei, care s-a alaturat demersului organizatorilor.

Intregul spectacol realizat sub boneta “Bucatarului de Aur al Bucurestiului” i-a avut beneficiari si pe copiii de la Asociatia Sfantul Stelian. Toti banii colectati din vanzarea meniurilor au fost donati de organizatori acestei organizatii care lupta pentru binele celor mici. Copiii au sustinut chiar si un concert de colinde, pentru a aduce un argument in plus ca nu numai trebuie ajutati, dar si ca merita.

Pe tot parcursul desfasurarii reprezentatiilor artistice, concurentii au lucrat pentru a scoate cele mai bune preparate care sa le aduca in final Trofeul “Bucatarul de Aur al Bucurestiului”. Juriul a fost format din profesionisti desarvarsiti ai gastronomiei: Wynand Vogel, Henrik Sebok, Cornelia Ghisoi, David Contant, Maria Popa si Ion Toma, bucatar consultant Unilever Food Solutions.Dupa cinci ore de munca, echipa de jurati a anuntat castigatorul. Brad Arpad si ajutorul sau, Daniela Zgimbau au ocupat locul 4, Dobre Alexandru si Ionut Brateanu- locul 3, Ivan Florin Marian si Milosi Alexandru- locul 2. Castigatorul marelui trofeu “Bucatarul de Aur al Bucurestiului”a fost desemnat Lazar Cristian, impreuna cu ajutorul sau Iulian Chivu de la Grand Hotel Continental.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate