Brazilia lupta contra anorexiei

Timp estimat de citire1 minut, 2 secunde

Prezentarile de moda din Brazilia au adus in prim plan problema anorexiei, dupa ce un model de 21 de ani a murit din cauza acestei boli. Decesul sau din noiembrie anul trecut a relansat in Brazilia polemici referitoare la obsesia pentru greutate.Reprezentantii celei de-a zecea editii a Fashion Rio au organizat o dezbatere despre anorexie, cu medici, directori de agentii de modele si cu un fost model anorexic. “Societatea trebuie luata ca un tot. Defilarile de moda sunt o oglinda a societatii. Daca modelele sunt foarte slabe, acest lucru se intampla pentru ca societatea cere ca femeile sa fie din ce in ce mai slabe.

Din momentul in care societatea isi va schimba cerintele, prezentarile de moda se vor conforma.”, a declarat organizatoarea Fashion Rio, Eloysa Simao.

Joana de Vilhena Novaes, autoarea cartii “The Intolerable Weight of Ugliness” sustine ca “grasimea s-a transformat intr-o adevarata fobie sociala. Persoanele grase sunt vazute ca oameni fara caracter, iar companiile nu angajeaza oameni grasi”.

Incepand cu sezonul primavara-vara 2007 este obligatoriu ca modelele minore, sub 16 ani, sa prezinte un certificat medical. Dupa moartea Anei Carolina, modelul in varsta de 21 de ani, si urmand modelul Spaniei si al Italiei, Brazilia va rezufa modelele scheletice.

Ana Nicolescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate