„Bio” nu inseamna neaparat „cu mai putine calorii”

Timp estimat de citire:

0 minute, 47 secunde

Prezenta termenilor „bio” sau „organic” pe etichetele produselor poate distorsiona perceptia cumparatorilor in ceea ce priveste continutul caloric, arata un studiu recent, realizat la Universitatea Michigan, SUA. in general, se pare ca oamenii presupun ca produselor organice sau bio au mai putine calorii si este in regula, de exemplu, sa te infrupti mult mai des din prajituri etichetate astfel.De asemenea, studiul arata ca in unele cazuri consumul alimentelor bio ii determina pe unii oameni sa renunte la exercitiile fizice… doar au mancat bio, nu? Descoperirile sunt in linie cu precedentele, care demonstreaza ca etichetarea produselor poate induce foarte usor in eroare. De exemplu, eticheta „continut redus de grasimi” ne poate determina sa credem ca produsul are putine calorii sau eticheta „continut redus de colesterol” ne poate face sa credem ca produsul nu are grasimi.  
Daca doriti sa slabiti sau sa va mentineti greutatea, atentie intotdeauna la numarul de calorii!

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate