Beneficiile guliei

Timp estimat de citire1 minut, 30 secunde

Gulia este o planta legumicola care face parte din familia verzei, extrem de populara in tarile nordice. Planta are frunzele mari, tulpina ingrosata, forma sferica si deseori este confundata cu o radacina. Contine o cantitate bogata de vitamine, in special vitamine din complexul B (B1, B5, B6) si C.

De asemenea, este bogata in fosfor, potasiu, calciu, fier, mangan si alte minerale. Este un aliment cu o densitate nitritiva ridicata, aduce foarte multe beneficii organismului, avand 27 de calorii per 100 grame. De aceea este foarte indicata in curele de slabire, ea furnizand si o cantitate mare de fibre vegetale care au rolul de a “umple” stomacul si de a mentine constant nivelul glicemiei. Este un aliment recomandat copiilor aflati in crestere pentru ca are proprietati mineralizante foarte bune.

Valoare nutritiva

100 grame de guile contin:

 27 calorii  24 miligrame calciu
 6.2 grame carbohidrati  0,4 miligrame fier
 2,6 grame zahar  350 miligrame potasiu
 0,1 grame grasimi  46 miligrame fosfor
 1, 7 grame proteine  0,1 miligrame mangan
  vitamina B  19 miligrame magneziu
 vitamina C  20 miligrame sodiu
 vitamina E

 Beneficiile guliei

  1. Intareste oasele – datorita continutului bogat de fosfor.
  2. Previne anemia – datorita continutului de vitamine B si C
  3. Ajuta la ameliorarea problemelor pielii si combate contractiile musculare. Sucul de gulie si morcovi ajuta la combaterea durerilor musculare si poate face minuni consumat regulat, ameliorand problemele pielii
  4. Datorita continutului de vitamina C si B6, gulia ajuta la fortificarea si intarirea sistemului imunitar
  5. Ajuta la ameliorarea afectiunilor respiratorii. Siropul de gulie este indicat in tratarea tusei sau a bronsitei
  6. Sucul de gulie, alaturi de morcovi si telina ajuta la sanatatea sistemului digestiv
  7. Sucul de gulie amestecat cu suc de mere verzi ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange.
  8. Regleaza nivelul zaharului din sange

In cazul in care suferi de afectiuni ale tiroidei nu este indicat consumul de guile, deoarece aceasta impiedica asimilarea iodului de catre tiroida.

Marius Vasilescu

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Niciun comentariu