Beneficiile căpșunelor. Motive să le consumi mai des
14.05.2020
1117


Timp estimat de citire:
1 minut, 20 secunde
Îmbunătățesc tranzitul intestinal
Micile semințe din căpșune pot fi uneori puțin enervante, însă ele sunt extrem de prețioase pentru buna funcționare a tubului digestiv. Ele sunt o bună sursă de fibre insolubile care contribuie la prevenirea constipației. În căpșune se mai regăsesc pectine și alte fibre solubile, care ajută la reglarea tranzitului intestinal.
Țin la distanță ridurile
Vitamina C pe care căpșunele ne-o pun la dispoziție din abundență este foarte importantă pentru frumusețea și tinerețea pielii. Ea participă la sinteza colagenului, acea substanță proteică cu rol structural care menține rezistența și flexibilitatea pielii. Un alt avantaj îl constituie aportul substanțial de acid elagic. Cercetătorii Universității Hallym din Coreea de Sud au stabilit că acesta previne distrugerea fibrelor de colagen și inflamarea pielii, țintind astfel cele două cauze ale apariției ridurilor.
Lupta împotriva cancerului
Cercetările care s-au concentrat pe efectele anti-cancer ale căpșunelor au relevat că aceste fructe delicioase se dovedesc a fi eficiente în reducerea riscului de dezvoltare a celor mai frecvente forme de cancer: de sân, de colon și de esofag.
Întârzie îmbătrânirea și apariția bolilor degenerative
Datorită potențialului antioxidant al anumitor tipuri de flavonoide pe care le conțin, căpșunile protejează neuronii și alte celule împotriva oxidării, prevenind astfel degenerarea lor. Cercetătorii au concluzionat că un consum regulat de căpșune poate ajuta la prevenirea anumitor boli degenerative, cum ar fi maladia Alzheimer, cataracta, degenerescența maculară sau retinopatiile.

Un măr pe zi ține doctorul departe – Adevăr sau Mit?
22.01.2021