Beneficiile căpșunelor. Motive să le consumi mai des

Timp estimat de citire1 minut, 20 secunde

Îmbunătățesc tranzitul intestinal

Micile semințe din căpșune pot fi uneori puțin enervante, însă ele sunt extrem de prețioase pentru buna funcționare a tubului digestiv. Ele sunt o bună sursă de fibre insolubile care contribuie la prevenirea constipației. În căpșune se mai regăsesc pectine și alte fibre solubile, care ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Țin la distanță ridurile

Vitamina C pe care căpșunele ne-o pun la dispoziție din abundență este foarte importantă pentru frumusețea și tinerețea pielii. Ea participă la sinteza colagenului, acea substanță proteică cu rol structural care menține rezistența și flexibilitatea pielii. Un alt avantaj îl constituie aportul substanțial de acid elagic. Cercetătorii Universității Hallym din Coreea de Sud au stabilit că acesta previne distrugerea fibrelor de colagen și inflamarea pielii, țintind astfel cele două cauze ale apariției ridurilor.

Lupta împotriva cancerului

Cercetările care s-au concentrat pe efectele anti-cancer ale căpșunelor au relevat că aceste fructe delicioase se dovedesc a fi eficiente în reducerea riscului de dezvoltare a celor mai frecvente forme de cancer: de sân, de colon și de esofag.

Întârzie îmbătrânirea și apariția bolilor degenerative

Datorită potențialului antioxidant al anumitor tipuri de flavonoide pe care le conțin, căpșunile protejează neuronii și alte celule împotriva oxidării, prevenind astfel degenerarea lor. Cercetătorii au concluzionat că un consum regulat de căpșune poate ajuta la prevenirea anumitor boli degenerative, cum ar fi maladia Alzheimer, cataracta, degenerescența maculară sau retinopatiile.

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Calculator IMC
Indice masa corporala
Inaltime (cm)
Greutate (kg)
Varsta
M F
Politica de confidentialitate