Alimentele bogate in potasiu te protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare

Timp estimat de citire0 minute, 31 secunde

Un studiu efectuat in Italia a aratat ca fructele si legumele proaspete ofera o mai buna protectie impotriva bolilor cardiace.Concluzia cercetatorilor de la Universitatea Napoli se bazeaza pe revizuirea a 10 studii publicate intre 1966 si 2009, care au implicat peste 280.000 de voluntari. Dieta bogata in potasiu a fost asociata cu un risc cu 19% mai mic de atacuri cardiace si cerebrale.
Potasiul este un mineral esential care se gaseste in multe alimente, inclusiv bananele, cartofii, soia, caise, avocado, iaurt, suc de prune. Protejeaza inima in mai multe feluri, reducand presiunea arteriala si prevenind bolile vasculare.


http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_95962.html

www.nlm.nih.gov

Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ.
Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.

Lasă un răspuns

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si transmiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Niciun comentariu

Politica de confidentialitate