Proprietatile nutritionale ale alimentelor

Toamna se coc strugurii si tot toamna se pune la facut vinul. Nu inainte de a trece prin etapa de must, adica de suc de struguri putin fermentat. Este bun sau nu mustul?! Intrebarea are un singur raspuns: DA!
Fructele plantelor din familia Citridae (portocale, grapefruit, mandarine etc.) au un rol foarte important in sanatatea si dezvoltarea armonioasa a organismului si nu numai datorita vitaminelor pe care le contin. Astfel, studiile unei echipe de biologi din Scotia au dovedit ca sarurile minerale specifice citricelor faciliteaza absorbtia rapida a vitaminelor…
Acest fruct tropical, cunoscut si sub denumirea de “fructul fericirii”, reprezinta o excelenta sursa de energie si sanatate, dar si un element des folosit in dietele de slabit. Mango este cultivat de cateva mii de ani in Asia de Sud-Est, in special in India, principalul producator mondial, tara in care…
Cunoscute inca din antichitate drept fructele care favorizeaza longevitatea, coacazele negre au inceput sa fie des folosite in diferite cure de dezintoxicare si revitalizare a organismului. Continutul lor bogat in vitamine, minerale si uleiuri volatile faciliteaza eliberarea toxinelor si contribuie in mare masura la remineralizarea organelor interne.
Migdalele, fructele arborelui prunus amygdalus communis, din familia rozaceelor, sunt de o aroma deosebita si in acelasi timp hranitoare.
Soare puternic, caldura sufocanta… vrei sa mananci ceva care sa te hidrateze, sa te racoreasca, sa fie si sanatos si dietetic in acelasi timp. Solutia este simpla: treci prin piata, gramezile de pepeni te asteapta in fiecare vara. Pepenii sunt fructele ideale in anotimpul calduros, fie ei rosii sau galbeni,…
Consumata cu moderatie, cafeaua poate fi chiar benefica, insa sunt cazuri in care excesele de cafea sau interdictia medicului de a o bea te obliga sa te indrepti inspre alte variante. Exista bauturi mai sanatoase care iti confera energie pe parcursul zilei si sunt benefice pentru organismul tau. Noi iti…
Consumata in cantitati moderate (2-3 cesti pe zi), cafeaua poate avea efecte benefice asupra sanatatii.
Fructele si legumele ne ajuta ne mentinem greutatea fara prea mare efort, fara sa apelam la diete de slabire lungi si chinuitoare. In afara de faptul ca ajuta metabolismul sa arda grasimile mai repede, ele sint si leacuri naturale impotriva bolilor.
Multi dintre noi percep iarna ca pe o perioada dificila din punct de vedere al alimentatiei corecte, in sensul ca in lipsa unor legume proaspete suntem tentati sa mancam mai multe grasimi decat ar trebui. Asa ca, de cum se poate schimba ceva in privinta asta, trecem la treaba.
Pagina 4 din 10« Prima...23456...10...Ultima »

Video

Catena sustine campionii

Politica de confidentialitate